ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γεμιστά με Κινόα και Μανιτάρια

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ

Υλικά

8 μεσαίες ντομάτες

8 κουταλιές της σούπας κινόα

2 φλιτζάνια νερό

5 -6 τεμάχια μανιτάρια

1 μεσαίο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C. Κόβουμε την κορυφή της ντομάτας σαν καπάκι και αδειάζουμε το εσωτερικό της.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα λαχανικά όπως κολοκύθια, μελιτζάνες, πιπεριές και να κάνουμε μια μίξη του εσωτερικού τους, την οποία θα χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση.

Τοποθετούμε σε ταψί τις ντομάτες διαδοχικά και τις αλατίζουμε εσωτερικά.

Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε το κινόα. Καλό είναι να έχουμε βάλει το κινόα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ για να "ξεπικρίσει". Διαφορετικά το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το κινόα και ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν τα υλικά και οι γεύσεις τους.

Πολτοποιούμε το εσωτερικό από τις ντομάτες ή τα άλλα λαχανικά στο multi και προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι.

Ρίχνουμε νερό και αφήνουμε την γέμιση να πάρει μια βράση.

Μοιράζουμε την γέμιση στις ντομάτες και βάζουμε τα καπάκια.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 30′

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C. Κόβουμε την κορυφή της ντομάτας σαν καπάκι και αδειάζουμε το εσωτερικό της.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα λαχανικά όπως κολοκύθια, μελιτζάνες, πιπεριές και να κάνουμε μια μίξη του εσωτερικού τους, την οποία θα χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση.

Τοποθετούμε σε ταψί τις ντομάτες διαδοχικά και τις αλατίζουμε εσωτερικά.

Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε το κινόα. Καλό είναι να έχουμε βάλει το κινόα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ για να "ξεπικρίσει". Διαφορετικά το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το κινόα και ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν τα υλικά και οι γεύσεις τους.

Πολτοποιούμε το εσωτερικό από τις ντομάτες ή τα άλλα λαχανικά στο multi και προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι.

Ρίχνουμε νερό και αφήνουμε την γέμιση να πάρει μια βράση.

Μοιράζουμε την γέμιση στις ντομάτες και βάζουμε τα καπάκια.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 30′

Επίσης...

Λαζάνια με Γιαούρτι και Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λαζάνια με γιαούρτι και μελιτζάνες.

Μπριάμ με Κρέμα Γιαουρτιού και Ανθότυρου

Η συνταγή για ένα νόστιμο μπριάμ με κρέμα γιαουρτιού και ανθότυρου.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γιαουρτόσουπα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη γιαουρτόσουπα.

Κραμπλ με Κολοκυθάκια και Νιφάδες Βρώμης

Το ογκρατέν δεν απαιτεί απαραίτητα μπεσαμέλ. Γίνεται εύκολα και γρήγορα με ένα τραγανό βουτυράτο κραμπλ από νιφάδες βρώμης.

Ογκρατέν Κοτόπουλο με Μανιτάρια

Πώς να φτιάξετε το πιο γευστικό ογκρατέν κοτόπουλο με μανιτάρια.

Κολοκυθάκια με Μανούρι και Λεμόνι

Τα μωρά κολοκυθάκια είναι τα πιο τρυφερά και τα πιο εύγευστα του καλοκαιριού. Ολόκληρα, με τον ανθό τους, μαγειρεύουν ένα από τα πιο εύκολα και αρωματικά φουρνιστά της εποχής.

Μπροκολόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπροκολόπιτα (ή αλλιώς ψωμί με μπρόκολο).

Κουλουράκια Αλμυρά με Καρότο

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αλμυρά κουλουράκια με καρότο.

Κρεμμυδοκουταλιές Κρητικές

Η συνταγή για τις παραδοσιακές κρητικές κρεμμυδοκουταλιές.

Λαχανόψωμο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο λαχανόψωμο.

Ιταλική Τάρτα

Mία διαφορετική τάρτα τόσο στην παρουσίασή της όσο και στη γεύση.