ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σαρδέλες Αχνιστές με Ντομάτα, Ούζο και Κολοκυθάκια

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΑΧΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΥΖΟ

Υλικά

500 γρ. σαρδέλες καθαρισμένες, χωρίς τα κεφάλια

250 γρ. κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες κομμένες κατά μήκος

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

⅓ φλιτζ. ούζο

1 κ.γλ. ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο πιο μεγάλο αντικολλητικό μας τηγάνι και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια και από τις δυο πλευρές σε δυνατή φωτιά.

Στρώνουμε πάνω τους τις σαρδέλες και προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10' με καπάκι.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tip

Στα κατεψυγμένα θα βρείτε έτοιμα φιλετάκια από ελληνική σαρδέλα ή γαύρο, που δεν χρειάζονται ξεπάγωμα. Αν θέλουμε, στο τέλος στύβουμε ½ λεμόνι ή προσθέτουμε το ξύσμα από 1 λεμόνι.

Επίσης...

Καλαμαράκια Σαγανάκι με Κρητική Γραβιέρα

Το παραδοσιακό σαγανάκι παντρεύεται με τα θαλασσινά, σε μία λευκή συνταγή.

Ταραμοσαλάτα

Η συνταγή για την πιο εύκολη και γρήγορη ταραμοσαλάτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Tηγανητός Γαλέος με Kουρκούτι

Η συνταγή για τον πιο εύκολο και νόστιμο τηγανητό γαλέο με κουρκούτι.

Γαριδομακαρονάδα

Η συνταγή για την πιο εύκολη καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα.

Γιουβέτσι στην Κατσαρόλα με Σουπιές

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι στην κατσαρόλα.

Ψαρόσουπα Κόκκινη Γιαχνί

Η συνταγή για την πιο νόστιμη ψαρόσουπα γιαχνί.

Πέρκα με Φασολάκια

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πέρκα με φασολάκια.

Σουπιές Γιαχνί με Χόρτα

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες σουπιές γιαχνί με χόρτα.

Σουπιές με Αρακά

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες σουπιές με αρακά.

Θράψαλα Γιουβέτσι με Σπανάκι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γιουβέτσι καλαμαριού με σπανάκι.

Μπακαλιάρος με Μπάμιες στο Φούρνο

Η συνταγή ταιριάζει με όλα τα ψάρια: συναγρίδα σε φέτες, μπακαλιάρο παστό, αλλά και με μικρότερα ψαράκια, όπως οι γόπες. Ταυτόχρονα δίνει μια άλλη γευστική ένταση στα κατεψυγμένα ψάρια του ωκεανού, που δεν έχουν και πολλή νοστιμιά.

Σπιτικό Σεβίτσε με Λαβράκι

Η συνταγή για μία από τις κλασικότερες και πιο νόστιμες ιδέες της περουβιανής κουζίνας έχει υιοθετηθεί από πολλά εστιατόρια της χώρας μας και πλέον τη συναντά κάποιος σε εκατοντάδες μενού.