Follow us

Σαρδέλες Αχνιστές με Ντομάτα, Ούζο και Κολοκυθάκια

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΑΧΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΥΖΟ

Υλικά

500 γρ. σαρδέλες καθαρισμένες, χωρίς τα κεφάλια

250 γρ. κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες κομμένες κατά μήκος

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

⅓ φλιτζ. ούζο

1 κ.γλ. ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο πιο μεγάλο αντικολλητικό μας τηγάνι και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια και από τις δυο πλευρές σε δυνατή φωτιά.

Στρώνουμε πάνω τους τις σαρδέλες και προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10' με καπάκι.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tip

Στα κατεψυγμένα θα βρείτε έτοιμα φιλετάκια από ελληνική σαρδέλα ή γαύρο, που δεν χρειάζονται ξεπάγωμα. Αν θέλουμε, στο τέλος στύβουμε ½ λεμόνι ή προσθέτουμε το ξύσμα από 1 λεμόνι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.