ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χυλοπίτες Στιγμής με Σαλάμι και Ντομάτα

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. χυλοπίτες

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

3 ώριμες ντομάτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κ.γλ. ζάχαρη

2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.γλ. ξερή ρίγανη ή μερικά φυλλαράκια ξερό ή φρέσκο φασκόμηλο

200 γρ. σαλάμι αέρος ή μπίρας σε κυβάκια

αλάτι, πιπέρι

τριμμένη ξερή μυζήθρα ή κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε πολύ προσεκτικά τις χυλοπίτες, ίσα ίσα να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν.

Συνήθως οι χυλοπίτες δεν θέλουν πάνω από 4'. Αν το πακέτο δεν έχει οδηγίες, καλύτερα να είστε από πάνω τους, γιατί μέσα σε ελάχιστα λεπτά μπορεί να λιώσουν.

Τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε με μια κουταλιά λάδι στο σουρωτήρι.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το σαλάμι με το σκόρδο για 1'-2'. Ρίχνουμε τη λιαστή και τη φρέσκια ντομάτα, αλατοπίπερο, τον πελτέ, το φασκόμηλο ή τη ρίγανη και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15'.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τις χυλοπίτες. Τις ανακατεύουμε καλά πάνω στη φωτιά και σερβίρουμε με ξερή κρητική μυζήθρα ή κεφαλοτύρι και πιπεράκι.

Tip

Αντί για σαλάμι, μπορούμε να βάλουμε παστό χοιρινό, σύγκλινο ή απάκι σε μπουκίτσες. Για πιο πικάντικη γεύση, προσθέτουμε μια κόκκινη καυτερή πιπερίτσα και 1 κ.γλ. κάππαρη.

Επίσης...

Κοφτό Μακαρονάκι στο Φούρνο

Η συνταγή για νόστιμο κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο.

Μακαρόνια Λαδερά με Λαχανικά

Η συνταγή για μακαρόνια λαδερά με λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Νιόκι με Ρικότα και Ντομάτα

Νοστιμότατη και πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεσαι καλοκαιρινή pasta.

Μπουκατίνι α λα Αματριτσιάνα

Μία από τις πιο απλές, εύκολες και νόστιμες συνταγές που θα συναντήσεις στην ιταλική κουζίνα.

Pho

Μία εξαιρετικά απλή και νόστιμη συνταγή για την εθνική σούπα του Βιετνάμ, απευθείας από τους πάγκους του Ανόι και της Χο Τσι Μινχ.

Σπαγγέτι Μπολονέζ του Quentin Tarantino

Ποιος δεν θα ήθελε μερικούς αιματοβαμμένους κεφτέδες με μακαρόνια στο πιάτο του;

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Κριθαρότο με Αρακά και Απάκι

Το απάκι και το σύγκλινο είναι δυο εξαιρετικά ελληνικά αλλαντικά, που χάρη στο κάπνισμα και στα βότανα με τα οποία αρωματίζονται δίνουν έντονη νοστιμιά στη μαγειρική.

Μακαρονάδα με Κοτόπουλο και Ντοματένια Κρέμα

Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες: Συνδυάζει το κοτόπουλο και το μπέικον με την πιο βελούδινη κρεμώδη σάλτσα, με γεύση από ντομάτα και σπανάκι.

Ταλιατέλες με Μυζήθρα, Φρέσκια Ρίγανη και Μαϊντανό

Τα ελληνικά λευκά τυριά φτιάχνουν μαγικές μακαρονάδες, όπως συμβαίνει και σε αυτές τις ταλιατέλες με μυζήθρα, φρέσκια ρίγανη και μαϊντανό.

Σπαγγέτι με Pesto Βασιλικού

Η πιο νόστιμη συνταγή για σπαγγέτι με σάλτσα από πέστο βασιλικού.

Γαριδομακαρονάδα

Η συνταγή για την πιο εύκολη καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα.