ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιουβέτσι Κεφτεδάκια με Κοφτό Μακαρονάκι

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

Υλικά

300 γρ. κοφτό μακαρονάκι

2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ

2 σκελίδες σκόρδο

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

Για τους κεφτέδες

500 γρ. κιμά ανάμικτο μοσχαρίσιο με χοιρινό

4 κ.σ. νιφάδες βρώμης ή 2 χοντρές φέτες μουλιασμένο μπαγιάτικο ψωμί

1 μικρή ντομάτα τριμμένη

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 αυγό

1 κ.γλ. ξερό δυόσμο

1 κ.γλ. ρίγανη

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

½ φλιτζ. ηλιέλαιο & αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά για τους κεφτέδες και αφήνουμε το μίγμα για ½ ώρα στο ψυγείο.

Πλάθουμε τους κεφτέδες μεγάλους.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι, αλευρώνουμε ελαφρά τους κεφτέδες και τους ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές σε δυνατή φωτιά. Δεν θέλουμε να ψηθούν στο εσωτερικό, ίσα ίσα να πάρουν χρώμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Βάζουμε τους κεφτέδες σε γιουβέτσι ή σε οποιαδήποτε γάστρα. Περνάμε από το μούλτι το κονκασέ μαζί με το σκόρδο και ρίχνουμε το μίγμα στη γάστρα.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 30' με το καπάκι.

Αφαιρούμε μετά το καπάκι, ρίχνουμε 1 κιλό νερό (περίπου 4 μεγάλες κούπες του γαλλικού καφέ) και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το μακαρονάκι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει το μακαρονάκι και να απορροφήσει το νερό του.

Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο με πετσέτα στον πάγκο μας για 10' προτού σερβίρουμε.

Tip

Λίγος φρέσκος βασιλικός στο τελείωμα δίνει υπέροχο άρωμα! Μπορούμε να βάλουμε και χυλοπίτες ή χοντρό κριθαράκι, αλλά το κοφτό μακαρονάκι ταιριάζει καλύτερα.

Επίσης...

Το Burger του Oktoberfest

Η συνταγή για ένα υπέροχο burger που ταιριάζει τέλεια με μπύρα.

Χοιρινά Κεφτεδάκια με Πράσο

Η συνταγή για χοιρινά κεφτεδάκια με πράσο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αρωματικά Κομμάτια Χοιρινού σε Σάλτσα Βασιλικού

Η συνταγή για αρωματικά κομμάτια χοιρινού σε σάλτσα βασιλικού.

Ριζότο με Αρακά και Καπνιστό Χοιρινό

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο ριζότο με αρακά και καπνιστό χοιρινό.

Κρασάτες Χοιρινές Μπριζόλες με Ντοματίνια και Τραχανά

Μία άλλη άποψη για τις χοιρινές μπριζόλες, που λιώνουν μαγειρεμένες μέσα στο κρασί, με τον ξινό τραχανά να μαγειρεύει γρήγορα και το συνοδευτικό, παίρνοντας όλη τη νοστιμιά από το λιπάκι του χοιρινού.

Χοιρινό στο Φούρνο με Μέλι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χοιρινό στο φούρνο με μέλι.

Χοιρινό Ρολό με Κληματόφυλλα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινό ρολό με κληματόφυλλα.

Ψητή Χοιρινή Κόντρα από την Ιταλία

Η συνταγή για ψητή χοιρινή κόντρα από την Ιταλία.

Χοιρινό Ρολό με Δαμάσκηνα και Γραβιέρα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα και γραβιέρα.

Ανάμεικτο Κρέας-Λουκούμι στη Γάστρα

Η συνταγή για ανάμεικτο κρέας στη γάστρα.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.