ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιουβέτσι Κεφτεδάκια με Κοφτό Μακαρονάκι

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

Υλικά

300 γρ. κοφτό μακαρονάκι

2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ

2 σκελίδες σκόρδο

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

Για τους κεφτέδες

500 γρ. κιμά ανάμικτο μοσχαρίσιο με χοιρινό

4 κ.σ. νιφάδες βρώμης ή 2 χοντρές φέτες μουλιασμένο μπαγιάτικο ψωμί

1 μικρή ντομάτα τριμμένη

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 αυγό

1 κ.γλ. ξερό δυόσμο

1 κ.γλ. ρίγανη

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

½ φλιτζ. ηλιέλαιο & αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά για τους κεφτέδες και αφήνουμε το μίγμα για ½ ώρα στο ψυγείο.

Πλάθουμε τους κεφτέδες μεγάλους.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι, αλευρώνουμε ελαφρά τους κεφτέδες και τους ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές σε δυνατή φωτιά. Δεν θέλουμε να ψηθούν στο εσωτερικό, ίσα ίσα να πάρουν χρώμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Βάζουμε τους κεφτέδες σε γιουβέτσι ή σε οποιαδήποτε γάστρα. Περνάμε από το μούλτι το κονκασέ μαζί με το σκόρδο και ρίχνουμε το μίγμα στη γάστρα.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 30' με το καπάκι.

Αφαιρούμε μετά το καπάκι, ρίχνουμε 1 κιλό νερό (περίπου 4 μεγάλες κούπες του γαλλικού καφέ) και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το μακαρονάκι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει το μακαρονάκι και να απορροφήσει το νερό του.

Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο με πετσέτα στον πάγκο μας για 10' προτού σερβίρουμε.

Tip

Λίγος φρέσκος βασιλικός στο τελείωμα δίνει υπέροχο άρωμα! Μπορούμε να βάλουμε και χυλοπίτες ή χοντρό κριθαράκι, αλλά το κοφτό μακαρονάκι ταιριάζει καλύτερα.

Επίσης...

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.

Πανσέτα Χοιρινή Ρολό

Η συνταγή για πανσέτα χοιρινή ρολό.

Μοσχαρίσιες Μπριζόλες με Μανιτάρια στο Χαρτί

Μία άψογη συνταγή για μοσχαρίσιες μπριζόλες με μανιτάρια.

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.

Το Burger του Oktoberfest

Η συνταγή για ένα υπέροχο burger που ταιριάζει τέλεια με μπύρα.