ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φασόλια με Ρύζι και Λάχανο

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΟ

Υλικά

500 γρ. μέτρια ή μικρά ξερά φασόλια

½ λάχανο σε χοντρές λωρίδες

3 πιπεριές κέρατο σε ροδέλες

2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα

1 μικρό ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο

2 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αποβραδίς μουλιάζουμε τα φασόλια. Την επομένη τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν σχεδόν εντελώς. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό τους.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα γιουβέτσι ή σε οποιαδήποτε γάστρα βάζουμε τα φασόλια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και στο τέλος προσθέτουμε το λάχανο και φέρνουμε 2-3 βόλτες.

Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στη γάστρα τα λαχανικά.

Προσθέτουμε την πάπρικα, το ελαιόλαδο και το ρύζι μαζί με 1 ποτήρι από το ζουμάκι των φασολιών. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να γίνει το ρύζι, αλλά να κρατάει λίγο.

Ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει κρούστα άλλη ½ ώρα.

Tip

Γίνεται και με ρεβίθια. Για μεγαλύτερη νοστιμιά, τρίβουμε για λίγο το λάχανο στο τρυπητό μαζί με αλάτι και λεμόνι, το στύβουμε, το ξεπλένουμε και το προσθέτουμε στο σοτάρισμα στυμμένο ξανά.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.