ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχαράκι με Πλιγούρι

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

Υλικά

1 κιλό ποντίκι ή χτένι μοσχαρίσιο σε μικρές μερίδες

2 φλιτζ. χοντρό πλιγούρι

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ. ξερό

1 δαφνόφυλλο

1 κοφτή κ.σ. πάπρικα γλυκιά

6 ποτήρια νερό ή ζωμό από το κρέας

αλάτι, πιπέρι

παραδοσιακό ή στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε το κρέας σε άφθονο νερό, το ξαφρίζουμε μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.

Όταν αρχίσει να μαλακώνει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το δαφνόφυλλο, τον μισό δυόσμο και αλάτι.

Στραγγίζουμε το κρέας και κρατάμε το ζουμάκι του.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Διαλύουμε τον πελτέ και την πάπρικα σε 6 ποτήρια ζωμό από το κρέας. Αν δεν φτάσει ο ζωμός, προσθέτουμε νερό για να συμπληρωθούν τα 6 ποτήρια.

Βάζουμε στο πήλινο γιουβέτσι ή σε γάστρα το κρέας μαζί με τον ζωμό όπου έχουμε διαλύσει τον πελτέ, προσθέτουμε τον υπόλοιπο δυόσμο και το ελαιόλαδο μαζί με λίγο επιπλέον αλάτι και πιπέρι και βάζουμε το φαγητό στον φούρνο μέχρι να πάρει βράση.

Αφαιρούμε μετά το κρέας από τη γάστρα και το κρατάμε ζεστό και σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.

Ρίχνουμε στο ζουμάκι που βράζει το πλιγούρι και ανακατεύουμε. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι.

Ξαναβάζουμε στο ταψί το κρέας, σβήνουμε τον φούρνο και σκεπάζουμε το φαγητό με πετσέτα κουζίνας. Το αφήνουμε στον ζεστό φούρνο για 20' πριν σερβίρουμε. Έτσι θα γίνει πολύ σπυρωτό.

Το σερβίρουμε μαζί με γιαούρτι.

Tip

Αν προσθέσουμε 1 κ.σ. καλό βούτυρο αγελάδος στο πλιγούρι μόλις ψηθεί, θα γίνει ακόμα πιο νόστιμο.

Επίσης...

Πρωτότυπα Κεφτεδάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα και πρωτότυπα κεφτεδάκια.

Το ρεβιθάτο Στύψης του Γιάννη Πατσόπουλου

Ένα θαυμάσιο ταξίδι στην κουζίνα της Μυτιλήνης, με ένα από τα πιο παραδοσιακά πιάτα του νησιού υπό το πρίσμα του σεφ του 360 Cocktail Bar Restaurant.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κιμαδο-Μελιτζανόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη κιμαδο-μελιτζανόπιτα.

Πίτα με Κρέας, Πράσα και Τυρί

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη πίτα με κρέας, πράσα και τυρί.

Τηγανόπιτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες τηγανόπιτες με κιμά.

Μουσακόπιτα

Πώς θα φτιάξετε μία επική μουσακόπιτα.

Μπιφτέκια Γεμιστά

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα γεμιστά μπιφτέκια.

Κολοκυθάκια με Λουκάνικο

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα κολοκυθάκια με λουκάνικο.

Κεφτέδες με Μελιτζάνα στο Φούρνο

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους κεφτέδες με μελιτζάνα στο φούρνο.

Mπριάμ και Γεμιστά με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μπριάμ και γεμιστά με κιμά.

Πίτσα με Φέτα και Λουκάνικο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμη πίτσα με φέτα και λουκάνικο.

Ιρλανδικό Banger Roll

Η συνταγή για τη λουκανικόπιτα της Ιρλανδίας που θυμίζει hot dog.