ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ψωμί με Μουστάρδα, Παρμεζάνα και Πατάτα

ΨΩΜΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΑ

Υλικά

800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 μεγάλη πατάτα

1 κ.γλ. ζάχαρη

½ κ.γλ. αλάτι

1 φακελάκι ξερή μαγιά

3 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

περίπου 600 ml χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Βράζουμε την πατάτα με τη φλούδα. Όσο είναι καυτή, την ξεφλουδίζουμε και τη λιώνουμε με το πιρούνι.

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, την πατάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά, τη μουστάρδα, την παρμεζάνα και το νερό.

Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, μεταφέρουμε στον πάγκο μας και συνεχίζουμε το ζύμωμα μετρώντας μέχρι το 100.

Μεταφέρουμε το ζυμάρι στη λεκάνη, το πλάθουμε σε μπαλίτσα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει. Το ξαναμεταφέρουμε στον πάγκο και το ζυμώνουμε για άλλο 1' περίπου.

Το βάζουμε μετά σε στρογγυλό αλουμινένιο ταψί, του δίνουμε με τα χέρια το σχήμα του ταψιού, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξαναφουσκώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και το ψήνουμε για 45'-50', μέχρι να ροδοκοκκινίσει ωραία η κόρα. Προς το τέλος του ψησίματος ραντίζουμε με λίγο νεράκι την επιφάνεια, για να βγει ακόμα πιο τραγανή η κόρα.

Το ξεφορμάρουμε μόλις βγει από τον φούρνο.

Tip

Για να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα, μπορούμε να στρώσουμε το ταψάκι με χαρτί ψησίματος.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.