ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ψωμί με Μουστάρδα, Παρμεζάνα και Πατάτα

ΨΩΜΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΑ

Υλικά

800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 μεγάλη πατάτα

1 κ.γλ. ζάχαρη

½ κ.γλ. αλάτι

1 φακελάκι ξερή μαγιά

3 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

περίπου 600 ml χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Βράζουμε την πατάτα με τη φλούδα. Όσο είναι καυτή, την ξεφλουδίζουμε και τη λιώνουμε με το πιρούνι.

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, την πατάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά, τη μουστάρδα, την παρμεζάνα και το νερό.

Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, μεταφέρουμε στον πάγκο μας και συνεχίζουμε το ζύμωμα μετρώντας μέχρι το 100.

Μεταφέρουμε το ζυμάρι στη λεκάνη, το πλάθουμε σε μπαλίτσα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει. Το ξαναμεταφέρουμε στον πάγκο και το ζυμώνουμε για άλλο 1' περίπου.

Το βάζουμε μετά σε στρογγυλό αλουμινένιο ταψί, του δίνουμε με τα χέρια το σχήμα του ταψιού, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξαναφουσκώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και το ψήνουμε για 45'-50', μέχρι να ροδοκοκκινίσει ωραία η κόρα. Προς το τέλος του ψησίματος ραντίζουμε με λίγο νεράκι την επιφάνεια, για να βγει ακόμα πιο τραγανή η κόρα.

Το ξεφορμάρουμε μόλις βγει από τον φούρνο.

Tip

Για να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα, μπορούμε να στρώσουμε το ταψάκι με χαρτί ψησίματος.

Επίσης...

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Αρακάς Λαδερός Κοκκινιστός

Πώς θα φτιάξετε τον νοστιμότερο λαδερό κοκκινιστό αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σαλάτα με Καρπούζι και Ντομάτα

Η συνταγή για την τέλεια σαλάτα με καρπούζι και ντομάτα.

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Αυθεντική Panzanella

Πώς θα φτιάξεις την κλασική ιταλική σαλάτα με ντομάτες και ψωμί.

Μουσακάς με Φασόλια Γίγαντες

Οι γίγαντες στο φούρνο είναι ένα εύκολο όσπριο, που το αγαπούν ακόμα και όσοι δεν τρελαίνονται γι' αυτά. Όταν συνδυάζονται με κιμά, σε ένα πρωτότυπο και νοστιμότατο παστίτσιο, τους λατρεύεις.

Τάρτα Αρωματισμένη με Φρέσκο Βασιλικό

Η συνταγή για μία θαυμάσια τάρτα αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό.

Σαλάτα με Αγγούρι και Φασόλια

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με αγγούρι και φασόλια.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πίτσα με Βασιλικό και Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτσα με βασιλικό και λαχανικά.

Ασιατική Σαλάτα με Ρύζι και Τζίντζερ

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη ασιατική σαλάτα με ρύζι και τζίντζερ.

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.