ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αρακάς Λαδερός Κοκκινιστός

ΑΡΑΚΑΣ ΛΑΔΕΡΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ

Υλικά

1/2 κιλό αρακά

2 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια

2 πατάτες κομμένες σε κύβους

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

2 κούπες ντομάτα τριμμένη

4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε σταδιακά τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά.

Τελευταίο ρίχνουμε τον άνηθο.

Τα φέρνουμε όλα 2-3 γύρες και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμετη ντομάτα και ανακατεύουμε.

Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 1/2 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να χυλώσει η σάλτσα.

Επίσης...

Ρυζοσαλάτα με Τόνο, Πιπεριές και Ελιές

Μία χορταστική σαλάτα με ρύζι, τόνο και λαχανικά.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σαλάτα με Καρπούζι και Ντομάτα

Η συνταγή για την τέλεια σαλάτα με καρπούζι και ντομάτα.

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Αυθεντική Panzanella

Πώς θα φτιάξεις την κλασική ιταλική σαλάτα με ντομάτες και ψωμί.

Μουσακάς με Φασόλια Γίγαντες

Οι γίγαντες στο φούρνο είναι ένα εύκολο όσπριο, που το αγαπούν ακόμα και όσοι δεν τρελαίνονται γι' αυτά. Όταν συνδυάζονται με κιμά, σε ένα πρωτότυπο και νοστιμότατο παστίτσιο, τους λατρεύεις.

Τάρτα Αρωματισμένη με Φρέσκο Βασιλικό

Η συνταγή για μία θαυμάσια τάρτα αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό.

Σαλάτα με Αγγούρι και Φασόλια

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με αγγούρι και φασόλια.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πίτσα με Βασιλικό και Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτσα με βασιλικό και λαχανικά.

Ασιατική Σαλάτα με Ρύζι και Τζίντζερ

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη ασιατική σαλάτα με ρύζι και τζίντζερ.

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.