ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ψαροκεφτέδες

ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά

500 γρ. φιλέτο από λευκό ψάρι (σφυρίδα, ροφό ή βλάχο)

2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος), ψιλοκομμένα

4 γρ. κύμινο

40 γρ. ελαιόλαδο

2 κρόκοι αυγών

ξύσμα από 1 λεμόνι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλεύρι για το πανάρισμα

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το ψάρι σε πολύ μικρά κομματάκια και προσθέτουμε τα πράσα.

Ιδανικά, περνάμε το ψάρι μαζί με τα πράσα από μηχανή του κιμά.

Προσθέτουμε το κύμινο, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα πανάρουμε στο αλεύρι.

Ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.

Τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να έχουν ωραίο χρυσό χρώμα.

Tip

Για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα στους κεφτέδες και γενικά σε όλα τα θαλασσινά που θέλετε να τηγανίσετε, τα πανάρετε με ψιλό σιμιγδάλι.

Επίσης...

Vitello Tonnato

Η πιο νόστιμη συνταγή για vitello tonnato.

Μπακαλιάρος με Σάλτσα Μουστάρδας

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με σάλτσα μουστάρδας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια Ψαριού

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια ψαριού.

Χταποδοκεφτέδες

Πώς θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους χταποδοκεφτέδες.

Σολομός με Μπρόκολο

Πώς θα φτιάξεις τον πιο νόστιμο και υγιεινό σολομό με μπρόκολο.

Nigiri Μυδοπίλαφο του Δημήτρη Δημητριάδη

Μία ιδιαίτερη συνταγή από τον σεφ του Artisanal.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Spring Rolls με Γαρίδες

Η πιο εύκολη συνταγή για τα αυθεντικά βιετναμέζικα spring rolls με γαρίδες.

Χταποδόπιτα

Τη χταποδόπιτα μας την έμαθε η Κεφαλλονιά. Εκεί ένα κομμάτι αντιστοιχεί σε ένα χορταστικότατο γεύμα, αφού τη φτιάχνουν με πολλά υλικά, που μπαίνουν ανάμεσα σε δύο χοντρά φύλλα.

Λιγκουίνι με Μελάνι Σουπιάς και Θαλασσινά

Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και θαλασσινά.

Μπαρμπούνια με Λεμονόφυλλα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μπαρμπούνια με λεμονόφυλλα.

Γαρίδες σε Κρούστα με Λευκό Ταραμά του Βασίλη Τζίμα

Μία συνταγή από τον γνωστό σεφ που φέρνει το καλοκαίρι στο πιάτο σου.