ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ψαροκεφτέδες

ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά

500 γρ. φιλέτο από λευκό ψάρι (σφυρίδα, ροφό ή βλάχο)

2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος), ψιλοκομμένα

4 γρ. κύμινο

40 γρ. ελαιόλαδο

2 κρόκοι αυγών

ξύσμα από 1 λεμόνι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλεύρι για το πανάρισμα

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το ψάρι σε πολύ μικρά κομματάκια και προσθέτουμε τα πράσα.

Ιδανικά, περνάμε το ψάρι μαζί με τα πράσα από μηχανή του κιμά.

Προσθέτουμε το κύμινο, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα πανάρουμε στο αλεύρι.

Ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.

Τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να έχουν ωραίο χρυσό χρώμα.

Tip

Για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα στους κεφτέδες και γενικά σε όλα τα θαλασσινά που θέλετε να τηγανίσετε, τα πανάρετε με ψιλό σιμιγδάλι.

Επίσης...

Μυλοκόπι στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο μυλοκόπι στο φούρνο.

Μυδοκεφτέδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους μυδοκεφτέδες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σάντουιτς με Τόνο και Ελιά

Η συνταγή για ένα θεσπέσιο σάντουιτς με τόνο και ελιά.

Παστίτσιο με Tόνο

Αν έχεις βαρεθεί το παραδοσιακό παστίτσιο με κρέας, αυτό με τον καπνιστό τόνο είναι μια πιο εύκολη, γρήγορη και φινετσάτη παραλλαγή.

Μακαρονάδα με Γαύρο και Τραγανή Ψίχα Ψωμιού

Στη νότια Ιταλία και στη Σικελία η μακαρονάδα με γαύρο, λευκή ή ντοματένια, είναι τοπική σπεσιαλιτέ, που μαγειρεύεται παντού σχεδόν καθημερινά.

Αθερίνα, Νόστιμη και Γρήγορη

Μία συνταγή για νόστιμη και γρήγορη αθερίνα.

Καλαμαράκια με Ρύζι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καλαμαράκι με ρύζι.

Γαύρος με Πατάτες στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξετε γαύρο με πατάτες στο φούρνο.

Καλαμάρια με Κολοκυθάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα καλαμάρια με κολοκυθάκια.

Πίτσα με Μπακαλιάρο και Πιπεριές

Η συνταγή για μία εναλλακτική πίτσα με μπακαλιάρο και πιπεριές.

Καλαμαράκια Κοκκινιστά με Μαυρομάτικα

Η συνταγή για καλαμαράκια κοκκινιστά με μαυρομάτικα.

Ψαρόσουπα με Βακαλάο

Η συνταγή για την πιο νόστιμη ψαρόσουπα.