ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καλαμάρι με Σάλτσα Βασιλικού

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό φρέσκα καλαμάρια

1 μάτσο βασιλικό

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon

3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

200ml ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

125 ml ούζο

Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε ψιλές λωρίδες.

Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε το σκόρδο, το βασιλικό, το κουκουνάρι , την μουστάρδα και χτυπάμε δυνατά ρίχνοντας λίγο λίγο λάδι μέχρι να γίνει σάλτσα.

Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι , ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το καλαμάρι.

Μόλις γίνει άσπρο και μαλακό σβήνουμε με το ούζο.

Μόλις εξατμιστεί το ούζο, ρίχνουμε την σάλτσα στο ζεστό τηγάνι και σβήνουμε την φωτιά για να μην την κάψουμε.

Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Tip

Το καλαμάρι αν θέλουμε μπορούμε να το ψήσουμε και ολόκληρο στη σχάρα και να προσθέσουμε λίγη κρύα σάλτσα μετά.

Επίσης...

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Pasta με Κυδώνια, Σκόρδο και Πάπρικα

Πώς θα φτιάξετε ζυμαρικά με κυδώνια, σκόρδο και πάπρικα.

Pad Thai

Η συνταγή για το πιο νόστιμο Pad Thai.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Καλκάνι με Πάτατες

Μία θαυμάσια συνταγή για καλκάνι με πατάτες.

Σουπιές Κρασάτες με Κανέλα

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες με κανέλα.

Ψάρια με Λαχανικά

Η συνταγή για ψάρια με λαχανικά.

Οι πιο Νόστιμες Γαρίδες Tempura

Η συνταγή για γαρίδες tempura.

Φιλέτα Ψαριού Ψημένα σε Μαρουλόφυλλα

Η συνταγή για φιλέτα ψαριού ψημένα σε μαρουλόφυλλα.

Τηγανητό Ρύζι με Γαρίδες και Καλαμπόκι

Πώς θα φτιάξετε το απόλυτο τηγανητό ρύζι με γαρίδες και καλαμπόκι.

Τηγανητός Μπακαλιάρος με Σάλτσα από Ταχίνι και Μέλι

Πολλοί δεν αγαπούν τη σκορδαλιά. Αυτή η πανεύκολη σάλτσα, που γίνεται με ένα ανακάτεμα, δίνει μια πρωτότυπη παρέα στον κλασικό μπακαλιάρο.