ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ιταλική Μακαρονάδα με Αχιβάδες

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΑ ΒΟΝΓΚΟΛΕ

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι

800 γρ. όστρακα vongole

2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες

225 γρ. κρασί λευκό

75 γρ. ελαιόλαδο

1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη

4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα όστρακα με κρύο νερό και πετάμε όποιο είναι ανοιχτό.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και χωρίς να το ζεστάνουμε προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να ξανθύνει ελαφρά (δεν πρέπει να μαυρίσει, γιατί θα πικρίσει η σάλτσα).

Προσθέτουμε τα vongole και το κρασί, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να ανοίξουν όλα (όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε). Αφαιρούμε το σκόρδο.

Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά στο μισό χρόνο απ’ αυτό που αναγράφετε στη συσκευασία.

Πιάνουμε με μια λαβίδα τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι, και κρατάμε την κατσαρόλα με το νερό δίπλα στο τηγάνι.

Προσθέτουμε ½ φλυτζάνι νερό από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μια πιρούνα. Μαγειρεύουμε, προσθέτοντας κάθε φορά και λίγο νερό, μέχρι τα σπαγγέτι να είναι έτοιμα, και μαζί με τους χυμούς από τα όστρακα και το ελαιόλαδο να δημιουργήσουν μια πυκνή σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την πιπερίτσα τσίλι και σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Ατομικά Παστιτσάκια

Η συνταγή για ατομικά παστιτσάκια.

Τηγανιά Κοτόπουλο με Πένες

Η συνταγή για τηγανιά κοτόπουλο με πένες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χυλοπίτες με Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε χυλοπίτες με ντομάτα.

Κριθαράκι με Ψημένα Κρεατικά

Πώς θα φτιάξετε κριθαράκι με ψημένα κρεατικά.

Μακαρόνια με Λουκάνικα

Η συνταγή για τέλεια μακαρονάδα με λουκάνικα.

Υaki Udon Noodles με Κοτόπουλο και Λαχανικά

Η αυθεντική συνταγή για yaki udon noodles με κοτόπουλο και λαχανικά.

Kριθαράκι με Κιμά και Λαχανικά στον Φούρνο

Το κριθαράκι είναι ένα πεντανόστιμο ζυμαρικό, με ελληνική ταυτότητα, που ταιριάζει σε πολλές υπέροχες συνταγές, πέρα από το γιουβέτσι ή το κριθαρότο.

Παστίτσιο με Tόνο

Αν έχεις βαρεθεί το παραδοσιακό παστίτσιο με κρέας, αυτό με τον καπνιστό τόνο είναι μια πιο εύκολη, γρήγορη και φινετσάτη παραλλαγή.

Μακαρονάδα με Γαύρο και Τραγανή Ψίχα Ψωμιού

Στη νότια Ιταλία και στη Σικελία η μακαρονάδα με γαύρο, λευκή ή ντοματένια, είναι τοπική σπεσιαλιτέ, που μαγειρεύεται παντού σχεδόν καθημερινά.

Μανέστρα με Φέτα

Η συνταγή για νόστιμη μανέστρα με φέτα.

Σαλάτα Ζυμαρικών με Ελιές και Λιαστές Ντομάτες

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα ζυμαρικών με ελιές και λιαστές ντομάτες.

Μακαρόνια Λεμονάτα

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα και εύκολα λεμονάτα μακαρόνια.