ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχάρι Στιφάδο

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

Υλικά

1 1/2 κιλό κρεμμυδάκια στρογγυλά καθαρισμένα, ολόκληρα

1 1/2 κιλό μοσχάρι κιλότο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

600 γρ. ντομάτα, ψιλοκομμένη

1 κουταλιά ντομάτα πολτός

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2-3 ξυλάκια κανέλα

5 γαρίφαλα

5-6 κόκκοι μπαχάρι

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη μαρινάτα

2 φλιτζάνια κρασί Μαυροδάφνη

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

5-6 κόκκοι μπαχάρι

1/4 φλιτζανιού ξίδι

Εκτέλεση

Κόβετε το κρέας σε μεγάλες μερίδες. Σε βαθύ σκεύος ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάτας και τοποθετείτε μέσα τα κομμάτια του μοσχαριού φροντίζοντας να σκεπάζονται καλά από αυτήν.

Τα αφήνετε στο ψυγείο 12 ώρες, φροντίζοντας να γυρίζετε κατά διαστήματα τα κομμάτια πάνω κάτω.

Βγάζετε τις μερίδες του κρέατος από τη μαρινάτα, κρατάτε στην άκρη το υγρό και αφήνετε το κρέας να στραγγίσει. Σκουπίζετε με αντικολλητικό χαρτί, ζεσταίνετε 1/2 φλιτζάνι λάδι και τηγανίζετε σε βαθύ τηγάνι μέχρι να ροδίσουν οι μερίδες.

Κατόπιν, αφαιρείτε το κρέας από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα στο ίδιο λάδι τα κρεμμυδάκια ολόκληρα. Τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα.

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τοποθετείτε τις μερίδες του κρέατος τη μια δίπλα στην άλλη. Προσθέτετε τα ντοματάκια, το σκόρδο, την κανέλα, τα γαρίφαλα, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι.

Διαλύετε τον ντοματοπολτό στο ζουμί της μαρινάτας που κρατήσατε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Συμπληρώνετε 1/2 φλιτζάνι νερό (αν χρειάζεται) και κατόπιν προσθέτετε τα κρεμμυδάκια. Συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να πήξει η σάλτσα.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.