ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχάρι Στιφάδο

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

Υλικά

1 1/2 κιλό κρεμμυδάκια στρογγυλά καθαρισμένα, ολόκληρα

1 1/2 κιλό μοσχάρι κιλότο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

600 γρ. ντομάτα, ψιλοκομμένη

1 κουταλιά ντομάτα πολτός

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2-3 ξυλάκια κανέλα

5 γαρίφαλα

5-6 κόκκοι μπαχάρι

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη μαρινάτα

2 φλιτζάνια κρασί Μαυροδάφνη

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

5-6 κόκκοι μπαχάρι

1/4 φλιτζανιού ξίδι

Εκτέλεση

Κόβετε το κρέας σε μεγάλες μερίδες. Σε βαθύ σκεύος ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάτας και τοποθετείτε μέσα τα κομμάτια του μοσχαριού φροντίζοντας να σκεπάζονται καλά από αυτήν.

Τα αφήνετε στο ψυγείο 12 ώρες, φροντίζοντας να γυρίζετε κατά διαστήματα τα κομμάτια πάνω κάτω.

Βγάζετε τις μερίδες του κρέατος από τη μαρινάτα, κρατάτε στην άκρη το υγρό και αφήνετε το κρέας να στραγγίσει. Σκουπίζετε με αντικολλητικό χαρτί, ζεσταίνετε 1/2 φλιτζάνι λάδι και τηγανίζετε σε βαθύ τηγάνι μέχρι να ροδίσουν οι μερίδες.

Κατόπιν, αφαιρείτε το κρέας από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα στο ίδιο λάδι τα κρεμμυδάκια ολόκληρα. Τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα.

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τοποθετείτε τις μερίδες του κρέατος τη μια δίπλα στην άλλη. Προσθέτετε τα ντοματάκια, το σκόρδο, την κανέλα, τα γαρίφαλα, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι.

Διαλύετε τον ντοματοπολτό στο ζουμί της μαρινάτας που κρατήσατε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Συμπληρώνετε 1/2 φλιτζάνι νερό (αν χρειάζεται) και κατόπιν προσθέτετε τα κρεμμυδάκια. Συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να πήξει η σάλτσα.

Επίσης...

Burger Al Mercato

Η συνταγή για ένα από τα πιο νόστιμα burger που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια με Ρύζι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με ρύζι.

Γιουβαρλάκια Κατσαρόλας με Πατάτες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια κατσαρόλας με πατάτες.

Πιλάφι με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο πιλάφι με κιμά στο φούρνο.

Μαρμελάδα Μπέικον με Bourbon

Η συνταγή για την πολύ ιδιαίτερη αλλά πεντανόστιμη μαρμελάδα με μπέικον και αμερικανικό ουίσκι.

Το Επικό Cheeseburger

Μία επική συνταγή για το καλύτερο cheeseburger που θα φτιάξεις ποτέ.

Σπαγγέτι Μπολονέζ του Quentin Tarantino

Ποιος δεν θα ήθελε μερικούς αιματοβαμμένους κεφτέδες με μακαρόνια στο πιάτο του;

Κριθαρότο με Αρακά και Απάκι

Το απάκι και το σύγκλινο είναι δυο εξαιρετικά ελληνικά αλλαντικά, που χάρη στο κάπνισμα και στα βότανα με τα οποία αρωματίζονται δίνουν έντονη νοστιμιά στη μαγειρική.

Ρολό Γεμιστό με Σουσάμι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γεμιστό ρολό με σουσάμι.

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο με Πράσα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια αυγολέμονο με πράσα.

Κεφτεδάκια με Ρεβίθια και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με ρεβίθια και κόκκινη σάλτσα.