ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιουβέτσι Μοσχάρι με Κριθαράκι

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι

2 μεγάλα κρεμμύδια

200 γρ. ελαιόλαδο

2 κύβους ζωμού κρέατος

3 σκελίδες σκόρδο (στα τέσσερα)

350 γρ. Κριθαράκι μέτριο

250 γρ. κοκκινο κρασί

3 ώριμες ντομάτες

2 κουταλιές πελτέ

2 κουταλιές ζάχαρη

φέτα

παρμεζάνα

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε στη χύτρα το μοσχάρι με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και με ένα ποτήρι νερό το βράζουμε για 15 λεπτά.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο της χύτρας στο πήλινο ή στη γάστρα και προσθέτουμε τους κύβους, το mix ντομάτας, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το αλατοπίπερο, το κριθαράκι, το κρασί και 1 τουλάχιστον ποτήρι νερό.

Εάν δεν έχεις καπάκι, σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και το αφήνουμε εκεί για 1-2 ώρες για να ψηθεί.

Στην μιάμιση ώρα αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο, πρόσθεσε τριμμένη φέτα τυρί και ανακάτεψε. Μετά, σκέπασε την επιφάνεια με παρμεζάνα και ψήσε το για 10 λεπτά ακόμα.

Tip

Δοκίμασέ το και με αρνί.

Επίσης...

Juicy Lucy

Η συνταγή για το ίσως θρυλικότερο αμερικάνικο burger.

Burger Al Mercato

Η συνταγή για ένα από τα πιο νόστιμα burger που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κεφτεδάκια με Ρύζι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με ρύζι.

Γιουβαρλάκια Κατσαρόλας με Πατάτες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια κατσαρόλας με πατάτες.

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Πιλάφι με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο πιλάφι με κιμά στο φούρνο.

Μαρμελάδα Μπέικον με Bourbon

Η συνταγή για την πολύ ιδιαίτερη αλλά πεντανόστιμη μαρμελάδα με μπέικον και αμερικανικό ουίσκι.

Το Επικό Cheeseburger

Μία επική συνταγή για το καλύτερο cheeseburger που θα φτιάξεις ποτέ.

Σπαγγέτι Μπολονέζ του Quentin Tarantino

Ποιος δεν θα ήθελε μερικούς αιματοβαμμένους κεφτέδες με μακαρόνια στο πιάτο του;

Κριθαρότο με Αρακά και Απάκι

Το απάκι και το σύγκλινο είναι δυο εξαιρετικά ελληνικά αλλαντικά, που χάρη στο κάπνισμα και στα βότανα με τα οποία αρωματίζονται δίνουν έντονη νοστιμιά στη μαγειρική.

Ρολό Γεμιστό με Σουσάμι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γεμιστό ρολό με σουσάμι.