ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιουβέτσι Μοσχάρι με Κριθαράκι

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι

2 μεγάλα κρεμμύδια

200 γρ. ελαιόλαδο

2 κύβους ζωμού κρέατος

3 σκελίδες σκόρδο (στα τέσσερα)

350 γρ. Κριθαράκι μέτριο

250 γρ. κοκκινο κρασί

3 ώριμες ντομάτες

2 κουταλιές πελτέ

2 κουταλιές ζάχαρη

φέτα

παρμεζάνα

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε στη χύτρα το μοσχάρι με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και με ένα ποτήρι νερό το βράζουμε για 15 λεπτά.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο της χύτρας στο πήλινο ή στη γάστρα και προσθέτουμε τους κύβους, το mix ντομάτας, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το αλατοπίπερο, το κριθαράκι, το κρασί και 1 τουλάχιστον ποτήρι νερό.

Εάν δεν έχεις καπάκι, σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και το αφήνουμε εκεί για 1-2 ώρες για να ψηθεί.

Στην μιάμιση ώρα αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο, πρόσθεσε τριμμένη φέτα τυρί και ανακάτεψε. Μετά, σκέπασε την επιφάνεια με παρμεζάνα και ψήσε το για 10 λεπτά ακόμα.

Tip

Δοκίμασέ το και με αρνί.

Επίσης...

Μελιτζάνες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις μελιτζάνες με κιμά.

Γαλοπούλα Γεμιστή

Η συνταγή για γεμιστή γαλοπούλα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κατσικάκι Φρικασέ

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι φρικασέ.

Ζαμπονοπατατόπιτα

Πώς θα φτιάξεις ζαμπονοπατατόπιτα.

Λαγός Λαδορίγανη στο Φούρνο

Η συνταγή για λαγό λαδορίγανη στο φούρνο.

Εύκολη Κρεατόπιτα

Η συνταγή για μία εύκολη και νόστιμη κρεατόπιτα.

Στιφάδο

Αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για μοσχάρι στιφάδο.

Σπετζοφάι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο σπετζοφάι.

Εύκολη Κιμαδόπιτα

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη και εύκολη κιμαδόπιτα.

Κιμάς στην Κατσαρόλα με Κριθαράκι

Η συνταγή για κιμά στην κατσαρόλα με κριθαράκι.

Φασολάκια με Κεφτεδάκια

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα φασολάκια με κεφτεδάκια.

Λαχανοντολμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λαχανοντολμάδες.