ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αποδομημένη Καρμπονάρα

ΑΠΟΔΟΜΗΜΕΝΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

Υλικά

1 κούπα πανσέτα (αλλαντικό) κομμένη σε μικρά κυβάκια (εναλλακτικά: μπέικον)

4 φύλλα λαζάνια (προτιμούμε φρέσκα αν βρούμε)

4 αυγά

2 κ.σ. βούτυρο

τριμμένο πεκορίνο

ξύδι

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε την πανσέτα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τακτικά. Την αποσύρουμε μόλις πάρει ένα καφέ χρώμα και γίνει εξωτερικά τραγανή (8-10 λεπτά). Σβήνουμε τη φωτιά, τη βγάζουμε και τη φυλάμε.

Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι το βούτυρο να λιώσει και το αφήνουμε εκεί.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα άφθονο νερό να βράσει. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μερικές σταγόνες ξίδι και κατεβάζουμε τη φωτιά στο μισό. Με ένα πιρούνι/κουτάλι δημιουργούμε στο κέντρο της κατσαρόλας μια δίνη και στο κέντρο της ρίχνουμε ένα αυγό (καλό είναι να το έχουμε σπάσει προηγουμένως σε ένα φλιτζάνι).

Συνεχίζουμε να δημιουργούμε δίνες ώστε το αυγό να πάρει ένα σχήμα και το βγάζουμε στα 3 περίπου λεπτά (ο κρόκος του θα πρέπει να είναι υγρός). Συνεχίζουμε παρομοίως με το 2ο, το 3ο, το 4ο αυγό. Τοποθετούμε τα αβγά σε τρυπητό / σχάρα ώστε να φύγουν τα νερά.

Βράζουμε τα φύλλα από τα λαζάνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, 2-3 λεπτά εφόσον είναι φρέσκα, περισσότερα άμα είναι ξηρά (οι χρόνοι αναγράφονται στη συσκευασία).

Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή σπάτουλα μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε 2 πιάτα (εφόσον είναι ζεσταμένα, ακόμη καλύτερα). Από πάνω τους τοποθετούμε 2 αβγά ποσέ (εάν δεν το καταλάβατε, αυτά φτιάξατε).

Μοιράζουμε την πανσέτα στα δυο πιάτα, περιχύνουμε με το βούτυρο, και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο πεκορίνο (μην τα "θάψουμε", χαλάνε οι ισορροπίες).

Επίσης...

Ομελέτα με Κολοκύθια

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη ομελέτα με κολοκύθια.

Αυγά με Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αυγά με μελιτζάνες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αυγά με Μανιτάρια και Δυόσμο

Πώς θα φτιάξετε αυγά με μανιτάρια και δυόσμο.

Σάντουιτς με Αυγό, Σπαράγγια και Παρμεζάνα

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σάντουιτς με αυγό, παρμεζάνα σε βούτυρο και σπαράγγια.

Αυγά Τιναχτά

Πώς θα φτιάξετε αυγά τιναχτά.

Ομελέτα Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και πιο νόστιμη ομελέτα φούρνου.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Ομελέτα Ρολό στο Φούρνο

Η συνταγή για ομελέτα ρολό στο φούρνο.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.