ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ταλιατέλες με Μοσχαρίσια Φιλετάκια και Πιπεριές

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ

Υλικά

500 γρ. ταλιατέλες

300 γρ. τρυφερό μοσχαρίσιο κιλότο

4 χρωματιστές πιπεριές

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 κουτί (400 γρ. περίπου) ντοματάκια κονκασέ

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

1 κ.γλ. ξερό βασιλικό

1 κ.γλ. ξερό θυμάρι

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόψτε το κρέας σε πολύ λεπτές λωρίδες. Καθαρίστε και κόψτε και τις πιπεριές σε πολύ λεπτές λωρίδες.

Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε τα φιλετάκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ύστερα από 2-3 λεπτά προσθέστε τις πιπεριές, τον βασιλικό και το θυμάρι.

Μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές, ρίξτε τα ντοματάκια, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε τη σάλτσα για 20 λεπτά σε χαμηλή ένταση.

Στη συνέχεια ρίξτε το γιαούρτι στη σάλτσα, ανακατέψτε και αφήστε σε χαμηλή ένταση για 2-3 λεπτά.

Βράστε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τες.

Μοιράστε τις στα πιάτα, μοιράστε και τη σάλτσα και πασπαλίστε με τον μαϊντανό και την παρμεζάνα.

Tip

Όταν προσθέτουμε γιαούρτι σε μια σάλτσα, δεν τη βράζουμε, για να μην κόψει. Αφήνουμε όμως για λίγη ώρα σε χαμηλή ένταση, να ενωθούν τα υλικά.

Επίσης...

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.