ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ταλιατέλες με Μοσχαρίσια Φιλετάκια και Πιπεριές

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ

Υλικά

500 γρ. ταλιατέλες

300 γρ. τρυφερό μοσχαρίσιο κιλότο

4 χρωματιστές πιπεριές

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 κουτί (400 γρ. περίπου) ντοματάκια κονκασέ

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

1 κ.γλ. ξερό βασιλικό

1 κ.γλ. ξερό θυμάρι

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόψτε το κρέας σε πολύ λεπτές λωρίδες. Καθαρίστε και κόψτε και τις πιπεριές σε πολύ λεπτές λωρίδες.

Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε τα φιλετάκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ύστερα από 2-3 λεπτά προσθέστε τις πιπεριές, τον βασιλικό και το θυμάρι.

Μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές, ρίξτε τα ντοματάκια, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε τη σάλτσα για 20 λεπτά σε χαμηλή ένταση.

Στη συνέχεια ρίξτε το γιαούρτι στη σάλτσα, ανακατέψτε και αφήστε σε χαμηλή ένταση για 2-3 λεπτά.

Βράστε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τες.

Μοιράστε τις στα πιάτα, μοιράστε και τη σάλτσα και πασπαλίστε με τον μαϊντανό και την παρμεζάνα.

Tip

Όταν προσθέτουμε γιαούρτι σε μια σάλτσα, δεν τη βράζουμε, για να μην κόψει. Αφήνουμε όμως για λίγη ώρα σε χαμηλή ένταση, να ενωθούν τα υλικά.

Επίσης...

Burger Al Mercato

Η συνταγή για ένα από τα πιο νόστιμα burger που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια με Ρύζι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με ρύζι.

Γιουβαρλάκια Κατσαρόλας με Πατάτες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια κατσαρόλας με πατάτες.

Πιλάφι με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο πιλάφι με κιμά στο φούρνο.

Μαρμελάδα Μπέικον με Bourbon

Η συνταγή για την πολύ ιδιαίτερη αλλά πεντανόστιμη μαρμελάδα με μπέικον και αμερικανικό ουίσκι.

Το Επικό Cheeseburger

Μία επική συνταγή για το καλύτερο cheeseburger που θα φτιάξεις ποτέ.

Σπαγγέτι Μπολονέζ του Quentin Tarantino

Ποιος δεν θα ήθελε μερικούς αιματοβαμμένους κεφτέδες με μακαρόνια στο πιάτο του;

Κριθαρότο με Αρακά και Απάκι

Το απάκι και το σύγκλινο είναι δυο εξαιρετικά ελληνικά αλλαντικά, που χάρη στο κάπνισμα και στα βότανα με τα οποία αρωματίζονται δίνουν έντονη νοστιμιά στη μαγειρική.

Ρολό Γεμιστό με Σουσάμι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γεμιστό ρολό με σουσάμι.

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο με Πράσα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια αυγολέμονο με πράσα.

Κεφτεδάκια με Ρεβίθια και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με ρεβίθια και κόκκινη σάλτσα.