ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Συκώτι με Μαυροδάφνη

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ

Υλικά

800 γρ. συκώτι κομμένο σε μικρά κομμάτια

2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

150 ml μαυροδάφνη

2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

½ φλιτζάνι αλεύρι

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια του συκωτιού και αλευρώστε τα.

Βάλτε σε ένα τηγάνι 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.

Προσθέστε το συκώτι και σοτάρετέ το για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Σβήστε με τη μαυροδάφνη και το ξίδι και αφήστε το για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Ρίξτε τη φρέσκια ρίγανη και ανακατέψτε κατά διαστήματα μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Τip

Έτσι μαγειρεύουν το συκώτι στην Ιταλία. Αντί μαυροδάφνης, χρησιμοποιούν το σιτσιλιάνικο κρασί μαρσάλα.

Επίσης...

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.