ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αλμυροί Λουκουμάδες με Φέτα και Μπίρα

ΑΛΜΥΡΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΠΙΡΑ

Υλικά

Υλικά για περίπου 30 λουκουμάδες

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300 ml κρύα μπίρα

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

300 γρ. φέτα τριμμένη

λάδι για τηγάνισμα

Για τη συνοδευτική σαλάτα

1 ντομάτα

1 πράσινη πιπεριά

1 κ.σ. κάππαρη

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξίδι

2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, την μπίρα και το μπέικιν και αφήστε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.

Λίγο πριν φτιάξετε τους λουκουμάδες, ρίξτε τη φέτα στον χυλό.

Τηγανίστε τους λουκουμάδες ρίχνοντας κουταλιές από το μείγμα σε καυτό λάδι.

Για τη συνοδευτική σαλάτα, ψιλοκόψτε την ντομάτα και την πιπεριά και ανακατέψτε με την κάππαρη, το ελαιόλαδο, το ξίδι, τον δυόσμο και λίγο αλάτι.

Σερβίρετε τους λουκουμάδες με τη σαλάτα.

Tip

Χρησιμοποιήστε δύο κουτάλια της σούπας για να ρίχνετε τον χυλό στο λάδι, όπως και στους γλυκούς λουκουμάδες.

Επίσης...

Πίτα στο Τηγάνι με Βλίτα και Φέτα

Είναι η χορτόπιτα του καλοκαιριού. Μια μερίδα βλίτα που περίσσεψαν από την προηγούμενη, ειδικά αν τα έχετε βράσει μαζί με κολοκυθάκια, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια τραγανή και λαχταριστή πίτα του τηγανιού.

Λαχανικά και Τυριά σε Τάρτα

Πώς θα φτιάξετε μία τάρτα με λαχανικά και τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Πίτσα με Pesto

Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ.

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.