ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπακαλιάρος Φούρνου με Καπνιστή Πάπρικα

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ

Υλικά

1 κιλό φιλέτο ξαρμυρισμένου μπακαλιάρου

500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

150 ml ελαιόλαδο

2 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα

4 κ.σ. κουκουνάρι

αλάτι

αλεύρι

λάδι για το τηγάνισμα

βρασμένες πατάτες και ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόψτε τον μπακαλιάρο σε μερίδες, αλευρώστε τον και τηγανίστε τον για 3-4 λεπτά σε καυτό λάδι. Αφήστε τον σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει.

Βάλτε στο ταψί τα ντοματίνια και τα κομμάτια του μπακαλιάρου.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με την καπνιστή πάπρικα και το σκόρδο και περιχύστε με το μείγμα το φαγητό.

Αλατίστε τα ντοματίνια, προσθέστε και το κουκουνάρι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά.

Συνοδέψτε με τις βρασμένες πατάτες και πασπαλίστε το φαγητό με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip

Μουλιάστε τον μπακαλιάρο σε κρύο νερό για 24 ώρες. Αλλάξτε το νερό 2-3 φορές, για να φύγει το πολύ αλάτι.

Επίσης...

Σουφλέ με Μπακαλιάρο Παστό

Στην Πορτογαλία, που είναι το εθνικό τους ψάρι, αλλά και στη Γαλλία ο μπακαλιάρος φτιάχνει μερικά από τα νοστιμότερα σουφλέ, σε πολλούς συνδυασμούς. Δοκιμάστε το.

Γαύρος Λεμονάτος στη Στιγμή

Μια συνταγή που σε γλιτώνει από τη διπλή διαδικασία "βράζω το ψάρι, φτιάχνω το λαδολέμονο".

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σαρδέλες σε Αμπελόφυλλα

Μια απλή και νόστιμη συνταγή.

Φασολάκια με Καλαμαράκια

Κάνουν παρέα στην ίδια κατσαρόλα.

Τα Τονοπιτάκια

Για τις νηστίσιμες ημέρες, για όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα γεύμα με ψάρι ή όταν αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά.

Γαύρος Πλακί με Ντομάτα, Μαϊντανό και Ούζο

Ο φρέσκος γαύρος είναι γεμάτος ωφέλιμα Ω3 λιπαρά και μαγειρεύεται σε ελάχιστο χρόνο.

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Γαύρος Σουβλάκι με Πιπεριές

Μια ασυνήθιστη, νοστιμότατη συνταγή για γαύρο, που γίνεται πολύ γρήγορα.

Ψητές Σαρδέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Μελιού

Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψεις τις σαρδέλες σε μια χορταστική σαλάτα.

Χταποδάκι Τουρσί

Φρέσκο ή κατεψυγμένο, ένα χταποδάκι στο βάζο με όλα τα αρωματικά του στο ψυγείο είναι ένας πειρασμός-λουκούμι.

Λευκή Γαριδομακαρονάδα με Σπανάκι

Η συνταγή για λευκή γαριδομακαρονάδα με σπανάκι.

Καλαμαράκια Τηγανιά

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καλαμαράκια στο τηγάνι.