ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπακαλιάρος Φούρνου με Καπνιστή Πάπρικα

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ

Υλικά

1 κιλό φιλέτο ξαρμυρισμένου μπακαλιάρου

500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

150 ml ελαιόλαδο

2 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα

4 κ.σ. κουκουνάρι

αλάτι

αλεύρι

λάδι για το τηγάνισμα

βρασμένες πατάτες και ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόψτε τον μπακαλιάρο σε μερίδες, αλευρώστε τον και τηγανίστε τον για 3-4 λεπτά σε καυτό λάδι. Αφήστε τον σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει.

Βάλτε στο ταψί τα ντοματίνια και τα κομμάτια του μπακαλιάρου.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με την καπνιστή πάπρικα και το σκόρδο και περιχύστε με το μείγμα το φαγητό.

Αλατίστε τα ντοματίνια, προσθέστε και το κουκουνάρι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά.

Συνοδέψτε με τις βρασμένες πατάτες και πασπαλίστε το φαγητό με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip

Μουλιάστε τον μπακαλιάρο σε κρύο νερό για 24 ώρες. Αλλάξτε το νερό 2-3 φορές, για να φύγει το πολύ αλάτι.

Επίσης...

Γαύρος στο Φούρνο

Η απόλυτη συνταγή για γαύρο στο φούρνο.

Τα Μύδια του Ναυτικού

Η συνταγή για την πιο νόστιμη και εύκολη εκδοχή των μυδιών.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Γαρίδες Ψητές

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες ψητές γαρίδες.

Χταπόδι Κρασάτο με Φάβα

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο χταπόδι με φάβα.

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.