Follow us

Τάρτα με Φέτα και Λιαστά Ντοματίνια

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Υλικά

Υλικά για μια τάρτα 26 εκ.

1 φύλλο σφολιάτας

300 γρ. τριμμένη φέτα

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4 κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες

20 λιαστά ντοματίνια

4 αυγά

500 ml κρέμα γάλακτος

60 γρ. αλεύρι

2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας και απλώστε το ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικού χαρτιού.

Στρώστε το σε μια φόρμα για τάρτες και κόψτε τις άκρες της ζύμης που προεξέχουν. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180°C.

Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.

Βάλτε σε ένα μπολ την τριμμένη φέτα, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τα αυγά, το αλεύρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε το μείγμα.

Αδειάστε το στη μισοψημένη βάση της τάρτας και στρώστε στην επιφάνεια τα λιαστά ντοματίνια.

Ψήστε την τάρτα στους 180°C για 40 λεπτά. Γαρνίρετε με φρέσκια ρίγανη πριν σερβίρετε.

Tip

Ρίγανη, βασιλικός και τρυφερά φυλλαράκια ρόκας είναι η πιο ταιριαστή γαρνιτούρα γι’ αυτή την τάρτα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.