ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ταρτάκια με Καραμελωμένα Κρεμμύδια και Χαλούμι

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΟΥΜΙ

Υλικά

Υλικά για 16 ταρτάκια

2 φύλλα ζύμης κουρού

1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

4 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο

1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο

200 γρ. τριμμένο χαλούμι

3 αυγά

250 ml κρέμα γάλακτος

2 κουτ. σούπας αλεύρι

4 κουτ. σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίξτε τη ζύμη και απλώστε τη σε αντικολλητικές φόρμες για ταρτάκια. Ψήστε για 8 λεπτά στους 175°C και αφήστε τα να κρυώσουν.

Βάλτε τα κρεμμύδια με το βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρετέ τα για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ώστε να μαλακώσoυν και να καραμελώσουν σωστά. Ρίξτε τη ζάχαρη και το μπαλσάμικο και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ακόμα.

Βάλτε σε ένα μπολ το τριμμένο χαλούμι, τον δυόσμο, τα αυγά, την κρέμα και το αλεύρι, ανακατέψτε και προσθέστε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα στις μισοψημένες βάσεις της τάρτας.

Ψήστε τα ταρτάκια στους 175°C για 20-25 λεπτά ακόμα, σε αέρα και αντιστάσεις.

Tip

Η ζάχαρη και το μπαλσάμικο προσθέτουν γεύση και δίνουν χρώμα στα κρεμμύδια.

Επίσης...

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Σελινόριζες Νηστίσιμες

Η συνταγή για νηστίσιμες σελινόριζες.

Πατατοσαλάτα με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Mία κλασική συνταγή της ισπανικής κουζίνας, από τα νότια της χώρας.

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Μια συνταγή που μυρίζει Παρίσι και ταιριάζει υπέροχα και σε γιορτινό τραπέζι αν τη συνδυάσεις με ένα ωραίο σουφλέ πατάτας.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Κροκέτες Κουνουπίδι

Πώς θα φτιάξετε κροκέτες κουνουπιδιού.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.

Λαχανοντολμάδες Αυγολέμονο στο Φούρνο

Η συνταγή για λαχανοντολμάδες αυγολέμονο στο φούρνο.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.