ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ταρτάκια με Καραμελωμένα Κρεμμύδια και Χαλούμι

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΟΥΜΙ

Υλικά

Υλικά για 16 ταρτάκια

2 φύλλα ζύμης κουρού

1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

4 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο

1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο

200 γρ. τριμμένο χαλούμι

3 αυγά

250 ml κρέμα γάλακτος

2 κουτ. σούπας αλεύρι

4 κουτ. σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίξτε τη ζύμη και απλώστε τη σε αντικολλητικές φόρμες για ταρτάκια. Ψήστε για 8 λεπτά στους 175°C και αφήστε τα να κρυώσουν.

Βάλτε τα κρεμμύδια με το βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρετέ τα για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ώστε να μαλακώσoυν και να καραμελώσουν σωστά. Ρίξτε τη ζάχαρη και το μπαλσάμικο και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ακόμα.

Βάλτε σε ένα μπολ το τριμμένο χαλούμι, τον δυόσμο, τα αυγά, την κρέμα και το αλεύρι, ανακατέψτε και προσθέστε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα στις μισοψημένες βάσεις της τάρτας.

Ψήστε τα ταρτάκια στους 175°C για 20-25 λεπτά ακόμα, σε αέρα και αντιστάσεις.

Tip

Η ζάχαρη και το μπαλσάμικο προσθέτουν γεύση και δίνουν χρώμα στα κρεμμύδια.

Επίσης...

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Αρακάς Λαδερός Κοκκινιστός

Πώς θα φτιάξετε τον νοστιμότερο λαδερό κοκκινιστό αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σαλάτα με Καρπούζι και Ντομάτα

Η συνταγή για την τέλεια σαλάτα με καρπούζι και ντομάτα.

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Αυθεντική Panzanella

Πώς θα φτιάξεις την κλασική ιταλική σαλάτα με ντομάτες και ψωμί.

Μουσακάς με Φασόλια Γίγαντες

Οι γίγαντες στο φούρνο είναι ένα εύκολο όσπριο, που το αγαπούν ακόμα και όσοι δεν τρελαίνονται γι' αυτά. Όταν συνδυάζονται με κιμά, σε ένα πρωτότυπο και νοστιμότατο παστίτσιο, τους λατρεύεις.

Τάρτα Αρωματισμένη με Φρέσκο Βασιλικό

Η συνταγή για μία θαυμάσια τάρτα αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό.

Σαλάτα με Αγγούρι και Φασόλια

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με αγγούρι και φασόλια.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πίτσα με Βασιλικό και Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτσα με βασιλικό και λαχανικά.

Ασιατική Σαλάτα με Ρύζι και Τζίντζερ

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη ασιατική σαλάτα με ρύζι και τζίντζερ.

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.