ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σουφλέ Κολοκυθιών με Σάλτσα Ντομάτας και Ρόκα

ΣΟΥΦΛΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΡΟΚΑ

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα και στραγγισμένα

100 γρ. ανθότυρο

4 αυγά

4 κουτ. σούπας αλεύρι

1 κουτ. γλυκού βασιλικό

αλάτι

ελαιόλαδο και λίγο αλεύρι για τα πυρίμαχα σκεύη του σουφλέ

Για τη σάλτσα ντομάτας και ρόκας

2 ντομάτες τριμμένες

½ ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη

1 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Βάλτε σε ένα μπολ τα κολοκυθάκια, το ανθότυρο, το αλεύρι, τον βασιλικό και τα αυγά, αλατίστε και ανακατέψτε τα υλικά.

Αλείψτε το εσωτερικό 8 πυρίμαχων μπολ για σουφλέ με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με αλεύρι και μοιράστε το μείγμα του σουφλέ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά.

Για τη σάλτσα ντομάτας, ανακατέψτε σε ένα μπολ τις ντομάτες με τη ρόκα, την κάππαρη, το ελαιόλαδο, το ξίδι και λίγο αλάτι.

Όταν ψηθούν τα σουφλέ, αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρά, για να μπορέσετε να τα ξεφορμάρετε. Σερβίρετε τα σουφλέ με τη σάλτσα ντομάτας και ρόκας.


Tip

Αλατίστε ελαφρά τα τριμμένα κολοκυθάκια και αφήστε τα σε σουρωτήρι για 30 λεπτά τουλάχιστον να βγάλουν τα υγρά τους.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.