ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σουφλέ με Σέσκουλα και Φέτα

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Υλικά

500 γρ. σέσκουλα καθαρισμένα και κομμένα

2 πράσα σε ροδέλες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας αλεύρι

4 κουτ. σούπας βούτυρο

250 ml γάλα

150 γρ. τριμμένη φέτα

6 αυγά (χωριστά κρόκους από ασπράδια)

αλάτι

λίγο βούτυρο και αλεύρι για τα σκεύη του σουφλέ

Εκτέλεση

Σοτάρετε σε 2 κουταλιές βούτυρο τα πράσα, τα σέσκουλα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Αλατίστε τα και αφήστε τα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαραθούν. Μετά αδειάστε τα σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τα να στραγγίξουν.

Ετοιμάστε μια μπεσαμέλ: Ρίξτε σε 2 κουταλιές ζεστό βούτυρο το αλεύρι, ανακατέψτε και μετά ρίξτε το γάλα. Αλατίστε και αφήστε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ανακατέψτε την μπεσαμέλ με τους κρόκους, τα σοταρισμένα χορταρικά, τον άνηθο και τη φέτα. Χτυπήστε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα και ενσωματώστε τη στο μείγμα της μπεσαμέλ.

Βουτυρώστε και αλευρώστε εσωτερικά 8 ατομικά σκεύη για σουφλέ και μοιράστε σε αυτά το μείγμα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά.

Σερβίρετε αμέσως.

Tip

Χρησιμοποιήστε και τα τρυφερά φύλλα και τα πιο σκληρά κοτσανάκια από τα σέσκουλα.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.