Follow us

Σουφλέ με Σέσκουλα και Φέτα

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Υλικά

500 γρ. σέσκουλα καθαρισμένα και κομμένα

2 πράσα σε ροδέλες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας αλεύρι

4 κουτ. σούπας βούτυρο

250 ml γάλα

150 γρ. τριμμένη φέτα

6 αυγά (χωριστά κρόκους από ασπράδια)

αλάτι

λίγο βούτυρο και αλεύρι για τα σκεύη του σουφλέ

Εκτέλεση

Σοτάρετε σε 2 κουταλιές βούτυρο τα πράσα, τα σέσκουλα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Αλατίστε τα και αφήστε τα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαραθούν. Μετά αδειάστε τα σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τα να στραγγίξουν.

Ετοιμάστε μια μπεσαμέλ: Ρίξτε σε 2 κουταλιές ζεστό βούτυρο το αλεύρι, ανακατέψτε και μετά ρίξτε το γάλα. Αλατίστε και αφήστε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ανακατέψτε την μπεσαμέλ με τους κρόκους, τα σοταρισμένα χορταρικά, τον άνηθο και τη φέτα. Χτυπήστε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα και ενσωματώστε τη στο μείγμα της μπεσαμέλ.

Βουτυρώστε και αλευρώστε εσωτερικά 8 ατομικά σκεύη για σουφλέ και μοιράστε σε αυτά το μείγμα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά.

Σερβίρετε αμέσως.

Tip

Χρησιμοποιήστε και τα τρυφερά φύλλα και τα πιο σκληρά κοτσανάκια από τα σέσκουλα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.