ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το Τέλειο Σουφλέ Τυριών

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη εκδοχή του σουφλέ τυριών.

ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ

Υλικά

150 γρ. τριμμένη γραβιέρα

150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

8 αυγά (χωριστά κρόκους από ασπράδια)

½ λίτρο γάλα

125 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι

λίγο μοσχοκάρυδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο να ζεσταθεί, ρίξτε μετά το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέστε το γάλα, ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια βελούδινη κρέμα και μετά ρίξτε τα τυριά και το μοσχοκάρυδο. Συνεχίστε να ανακατεύετε το μείγμα προσθέτοντας έναν έναν τους κρόκους.

Αλατοπιπερώστε.

Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, ενώστε τη με απαλές κινήσεις με το μείγμα των τυριών και αδειάστε το σε ένα βουτυρωμένο σκεύος για σουφλέ.

Προσέξτε να γεμίσετε μέχρι τη μέση, ώστε να έχει το σουφλέ περιθώριο να φουσκώσει σωστά.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.

Tip

Όταν ψήνουμε σουφλέ, ποτέ δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου πριν από το τέλος.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.