ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φιογκάκια με Πιπεριά, Κολοκύθι και Μελιτζάνα

ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

Υλικά

400 γρ. φιογκάκια

2 πιπεριές Φλωρίνης

2 κίτρινες πιπεριές

3 μέτρια κολοκύθια σε ροδέλες

2 μελιτζάνες σε κυβάκια

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 ώριμες ντομάτες σε κυβάκια

6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

200 γρ. φέτα σπασμένη

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα φιογκάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε, κρατώντας ½ φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα χαμηλό ταψί και αραδιάζουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λίγο από το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200°C για 30'-40'.

Μόλις ψηθούν οι πιπεριές, τις ξεφλουδίζουμε και τις χοντροκόβουμε.

Όσο ψήνονται τα λαχανικά, ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες. Τις αλατίζουμε. Όταν είναι έτοιμες, ρίχνουμε στο τηγάνι και το σκόρδο, φέρνουμε δυο βόλτες και προσθέτουμε την ντομάτα.

Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2'.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τα φιογκάκια μαζί με τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τον μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι.

Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό και σερβίρουμε με τη φέτα.

Tip

Μπορούμε να ψήσουμε και τη μελιτζάνα και να σοτάρουμε μόνο την ντομάτα με το σκόρδο. Για ευκολία, ψήνουμε τα λαχανικά από την προηγούμενη και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Επίσης...

Κριθαράκι με Ψημένα Κρεατικά

Πώς θα φτιάξετε κριθαράκι με ψημένα κρεατικά.

Μακαρόνια με Λουκάνικα

Η συνταγή για τέλεια μακαρονάδα με λουκάνικα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Kριθαράκι με Κιμά και Λαχανικά στον Φούρνο

Το κριθαράκι είναι ένα πεντανόστιμο ζυμαρικό, με ελληνική ταυτότητα, που ταιριάζει σε πολλές υπέροχες συνταγές, πέρα από το γιουβέτσι ή το κριθαρότο.

Παστίτσιο με Tόνο

Αν έχεις βαρεθεί το παραδοσιακό παστίτσιο με κρέας, αυτό με τον καπνιστό τόνο είναι μια πιο εύκολη, γρήγορη και φινετσάτη παραλλαγή.

Μακαρονάδα με Γαύρο και Τραγανή Ψίχα Ψωμιού

Στη νότια Ιταλία και στη Σικελία η μακαρονάδα με γαύρο, λευκή ή ντοματένια, είναι τοπική σπεσιαλιτέ, που μαγειρεύεται παντού σχεδόν καθημερινά.

Μανέστρα με Φέτα

Η συνταγή για νόστιμη μανέστρα με φέτα.

Σαλάτα Ζυμαρικών με Ελιές και Λιαστές Ντομάτες

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα ζυμαρικών με ελιές και λιαστές ντομάτες.

Μακαρόνια Λεμονάτα

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα και εύκολα λεμονάτα μακαρόνια.

Ζυμαρικά με Σπανάκι και Φέτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με σπανάκι και φέτα.

Μακαρονάκι Κοφτό με Σπανάκι

Πώς θα φτιάξετε μακαρονάκι κοφτό με σπανάκι.

Πολίτικο Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο πολίτικο μακαρονάκι.

Μακαρόνια με Αγκινάρες

Η συνταγή για μία νόστιμη μακαρονάδα με αγκινάρες.