ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Βίδες με Ολόγλυκες Φουρνιστές Ντομάτες

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Υλικά

400 γρ. βίδες (ή όποιο ζυμαρικό προτιμάμε)

1 κιλό ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο

1 κ.γλ. ρίγανη

200 γρ. παλαιωμένο ανθότυρο τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Στρώνουμε χαρτί ψησίματος στο ρηχό ταψί του φούρνου και αραδιάζουμε τα ντοματάκια με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ολόκληρα τα κλωναράκια από το θυμάρι, περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40' περίπου στους 200°C ή μέχρι να καραμελώσουν ωραία τα ντοματίνια.

Προς το τέλος προσθέτουμε το σκόρδο, να ψηθεί ελαφρά, χωρίς να μαυρίσει.

Βράζουμε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε με τις ντομάτες και τα ζουμάκια από το ταψί, αφού αφαιρέσουμε το θυμάρι.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ανθότυρο, πιπέρι και τη ρίγανη, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Tip

Γίνεται και με μεγάλες ντομάτες, γύρω στις 10, χοντροκομμένες και στραγγισμένες. Θα τις ψήσουμε στους 75°C για 6-7 ώρες.

Επίσης...

Κοφτό Μακαρονάκι στο Φούρνο

Η συνταγή για νόστιμο κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο.

Μακαρόνια Λαδερά με Λαχανικά

Η συνταγή για μακαρόνια λαδερά με λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Νιόκι με Ρικότα και Ντομάτα

Νοστιμότατη και πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεσαι καλοκαιρινή pasta.

Μπουκατίνι α λα Αματριτσιάνα

Μία από τις πιο απλές, εύκολες και νόστιμες συνταγές που θα συναντήσεις στην ιταλική κουζίνα.

Pho

Μία εξαιρετικά απλή και νόστιμη συνταγή για την εθνική σούπα του Βιετνάμ, απευθείας από τους πάγκους του Ανόι και της Χο Τσι Μινχ.

Σπαγγέτι Μπολονέζ του Quentin Tarantino

Ποιος δεν θα ήθελε μερικούς αιματοβαμμένους κεφτέδες με μακαρόνια στο πιάτο του;

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Κριθαρότο με Αρακά και Απάκι

Το απάκι και το σύγκλινο είναι δυο εξαιρετικά ελληνικά αλλαντικά, που χάρη στο κάπνισμα και στα βότανα με τα οποία αρωματίζονται δίνουν έντονη νοστιμιά στη μαγειρική.

Μακαρονάδα με Κοτόπουλο και Ντοματένια Κρέμα

Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες: Συνδυάζει το κοτόπουλο και το μπέικον με την πιο βελούδινη κρεμώδη σάλτσα, με γεύση από ντομάτα και σπανάκι.

Ταλιατέλες με Μυζήθρα, Φρέσκια Ρίγανη και Μαϊντανό

Τα ελληνικά λευκά τυριά φτιάχνουν μαγικές μακαρονάδες, όπως συμβαίνει και σε αυτές τις ταλιατέλες με μυζήθρα, φρέσκια ρίγανη και μαϊντανό.

Σπαγγέτι με Pesto Βασιλικού

Η πιο νόστιμη συνταγή για σπαγγέτι με σάλτσα από πέστο βασιλικού.

Γαριδομακαρονάδα

Η συνταγή για την πιο εύκολη καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα.