ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστίτσιο με Tόνο

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΤΟΝΟ

Υλικά

Υλικά για 6-8 άτομα

1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο

2 κονσέρβες τόνο σε λάδι ή νερό

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

5 ντομάτες ψιλοκομμένες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ρίγανη ή θυμάρι

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι

λίγη τριμμένη φρυγανιά & τριμμένο κίτρινο τυρί για την κρούστα

Για την μπεσαμέλ

3 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. αλεύρι

1 φλιτζ. τριμμένο ρεγκάτο

1 αυγό

½ λίτρο ζωμό λαχανικών (ίσως και λίγο παραπάνω)

ελάχιστο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.

Στραγγίζουμε τις ντομάτες από τα σπόρια και τα νερά τους και τις ψιλοκόβουμε.

Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι ή το νερό του.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ως εξής: Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι. Προσθέτουμε ζεστό τον ζωμό και ανακατεύουμε με σύρμα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Στο τέλος, εκτός φωτιάς, ρίχνουμε το ρεγκάτο, το αβγό, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε.

Σε ένα πυρίμαχο ταψί βάζουμε τα μακαρόνια, λίγο ελαιόλαδο, τον τόνο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξύσμα, την ντομάτα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και 2-3 κ.σ. από την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά.

Ισιώνουμε το μείγμα στο ταψί και απλώνουμε από πάνω του την μπεσαμέλ ομοιόμορφα.

Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 25'-30', μέχρι να ροδίσει η κρούστα.

Tip

Μπορείτε να το κάνετε προσθέτοντας σοταρισμένες φέτες από μελιτζάνες και κολοκυθάκια - ταιριάζουν υπέροχα. Η μπεσαμέλ με ζωμό λαχανικών είναι πιο ελαφριά, αλλά μπορείτε να βάλετε και γάλα.

Επίσης...

Αραμπιάτα α λα Ελληνικά

Αραμπιάτα σημαίνει "θυμωμένη". Μια κλασική νοτιοϊταλιάνα μακαρονάδα, που χρωστά τον "θυμό" της στο κόκκινο της ντομάτας και στο καυτερό του πεπεροντσίνο.

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο, Ντομάτα και Βλίτα

Μια αγνή ελληνική πάστα, που έχει το προτέρημα να βράζει σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καραβιδομακαρονάδα

Η καραβίδα δε χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά.

Μακαρονάδα με Γεύση από Γεμιστά

Μια μακαρονάδα με τα υλικά των γεμιστών μαγειρεύει την αγαπημένη μας γεύση στο άψε σβήσε.

Βίδες με Κολοκυθάκια και Κρέμα από Ταχίνι

Μια μακαρονάδα που γίνεται στη στιγμή, μοσχοβολάει και έχει μεστή νοστιμιά.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Κριθαράκι με Ντομάτα και Μελιτζάνα Αλλιώς

Μια θεσπέσια συνταγή, που γίνεται στα γρήγορα, με όλα της τα υλικά στο ίδιο σκεύος.

Βίδες με Σπανάκι

Από τις νοστιμότερες και πιο κλασικές συνταγές για μακαρόνια στον φούρνο.

Pasta με Λουκάνικο, στο Χαρτί

Μια υπέροχη μακαρονάδα, με τα πιο απλά υλικά, που μπορείς να την ετοιμάσεις από πριν, καθώς μέσα στο χαρτί διατηρείται ζουμερή έως και τρεις ώρες.

Ένα Διαφορετικό Παστίτσιο, σε Φόρμα

Εντυπωσιακό στην εμφάνιση και ιδανικό για ένα κάλεσμα, ένα διαφορετικό παστίτσιο τυλιγμένο σε μπέικον.

Aγαπημένη Μακαρονόπιτα

Σε ποιο παιδί ή ενήλικα θα αναφέρεις μακαρονόπιτα και δεν θα ενθουσιαστεί;

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.