ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστίτσιο με Tόνο

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΤΟΝΟ

Υλικά

Υλικά για 6-8 άτομα

1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο

2 κονσέρβες τόνο σε λάδι ή νερό

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

5 ντομάτες ψιλοκομμένες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ρίγανη ή θυμάρι

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι

λίγη τριμμένη φρυγανιά & τριμμένο κίτρινο τυρί για την κρούστα

Για την μπεσαμέλ

3 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. αλεύρι

1 φλιτζ. τριμμένο ρεγκάτο

1 αυγό

½ λίτρο ζωμό λαχανικών (ίσως και λίγο παραπάνω)

ελάχιστο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.

Στραγγίζουμε τις ντομάτες από τα σπόρια και τα νερά τους και τις ψιλοκόβουμε.

Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι ή το νερό του.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ως εξής: Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι. Προσθέτουμε ζεστό τον ζωμό και ανακατεύουμε με σύρμα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Στο τέλος, εκτός φωτιάς, ρίχνουμε το ρεγκάτο, το αβγό, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε.

Σε ένα πυρίμαχο ταψί βάζουμε τα μακαρόνια, λίγο ελαιόλαδο, τον τόνο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξύσμα, την ντομάτα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και 2-3 κ.σ. από την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά.

Ισιώνουμε το μείγμα στο ταψί και απλώνουμε από πάνω του την μπεσαμέλ ομοιόμορφα.

Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 25'-30', μέχρι να ροδίσει η κρούστα.

Tip

Μπορείτε να το κάνετε προσθέτοντας σοταρισμένες φέτες από μελιτζάνες και κολοκυθάκια - ταιριάζουν υπέροχα. Η μπεσαμέλ με ζωμό λαχανικών είναι πιο ελαφριά, αλλά μπορείτε να βάλετε και γάλα.

Επίσης...

Κοφτό Μακαρονάκι στο Φούρνο

Η συνταγή για νόστιμο κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο.

Μακαρόνια Λαδερά με Λαχανικά

Η συνταγή για μακαρόνια λαδερά με λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Νιόκι με Ρικότα και Ντομάτα

Νοστιμότατη και πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεσαι καλοκαιρινή pasta.

Μπουκατίνι α λα Αματριτσιάνα

Μία από τις πιο απλές, εύκολες και νόστιμες συνταγές που θα συναντήσεις στην ιταλική κουζίνα.

Pho

Μία εξαιρετικά απλή και νόστιμη συνταγή για την εθνική σούπα του Βιετνάμ, απευθείας από τους πάγκους του Ανόι και της Χο Τσι Μινχ.

Σπαγγέτι Μπολονέζ του Quentin Tarantino

Ποιος δεν θα ήθελε μερικούς αιματοβαμμένους κεφτέδες με μακαρόνια στο πιάτο του;

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Κριθαρότο με Αρακά και Απάκι

Το απάκι και το σύγκλινο είναι δυο εξαιρετικά ελληνικά αλλαντικά, που χάρη στο κάπνισμα και στα βότανα με τα οποία αρωματίζονται δίνουν έντονη νοστιμιά στη μαγειρική.

Μακαρονάδα με Κοτόπουλο και Ντοματένια Κρέμα

Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες: Συνδυάζει το κοτόπουλο και το μπέικον με την πιο βελούδινη κρεμώδη σάλτσα, με γεύση από ντομάτα και σπανάκι.

Ταλιατέλες με Μυζήθρα, Φρέσκια Ρίγανη και Μαϊντανό

Τα ελληνικά λευκά τυριά φτιάχνουν μαγικές μακαρονάδες, όπως συμβαίνει και σε αυτές τις ταλιατέλες με μυζήθρα, φρέσκια ρίγανη και μαϊντανό.

Σπαγγέτι με Pesto Βασιλικού

Η πιο νόστιμη συνταγή για σπαγγέτι με σάλτσα από πέστο βασιλικού.

Γαριδομακαρονάδα

Η συνταγή για την πιο εύκολη καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα.