ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χωριάτικη Σαλάτα - Κανταΐφι

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΤΑΙΦΙ

Υλικά

1 συσκευασία κανταΐφι

3 ντομάτες κομμένες όπως στη χωριάτικη

3 κρεμμύδια κομμένα όπως στη χωριάτικη

3 πιπεριές κομμένες όπως στη χωριάτικη

1 φλιτζ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι

1 κ.γλ. ρίγανη

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. κάππαρη

250 γρ. φέτα θρυμματισμένη

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε μια χωριάτικη σαλάτα, την αλατοπιπερώνουμε και τη μαρινάρουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψάκι και απλώνουμε το μισό φύλλο κανταΐφι, αφού το αφρατέψουμε καλά, ανοίγοντάς το με τα δάχτυλά μας. Το λαδώνουμε.

Απλώνουμε τη χωριάτικη σε όλη την επιφάνεια του κανταϊφιού. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο, καλά "ξασμένο" για να αφρατέψει, και το λαδώνουμε γενναιόδωρα.

Ψήνουμε στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο για 45' περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά το κανταΐφι.

Tip

Αν εκμεταλλευτούμε τη χωριάτικη που μας περίσσεψε, η πίτα μας γίνεται ακόμα πιο νόστιμη.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.