Follow us

Κολοκυθοτεμπελόπιτα με Pesto Bασιλικού

ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΕΜΠΕΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

6 μεγάλα κολοκυθάκια σε ροδέλες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

150 γρ. ανθότυρο σπασμένο

200 γρ. μανούρι σπασμένο

2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

2 φλιτζ. γάλα

αλάτι, πιπέρι

Για το pesto

4 φλιτζ. φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού

3 κ.σ. κουκουνάρι

½ φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. αλάτι

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μούλτι όλα μαζί τα υλικά για το pesto, ξεκινώντας πρώτα από τον βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά. Αλατίζουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα κολοκυθάκια να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τα αβγά και το γάλα με το σύρμα, μέχρι να πάρουμε έναν βελούδινο χυλό. Προσθέτουμε τα τυριά, αλάτι και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε ένα μέτριο χαμηλό ταψί (θέλουμε η πίτα να βγει λεπτή σαν πίτσα) απλώνουμε στη βάση τα κολοκυθάκια. Πάνω τους μοιράζουμε 3-4 κ.σ. από το pesto.

Προσθέτουμε τον χυλό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40' περίπου ή μέχρι να ροδίσει.

Tip

Για πιο νόστιμη και τραγανή κρούστα, στη μέση του ψησίματος προσθέτουμε στην επιφάνεια της πίτας μερικά κυβάκια βούτυρο αγελάδος.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.