ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κολοκυθοτεμπελόπιτα με Pesto Bασιλικού

ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΕΜΠΕΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

6 μεγάλα κολοκυθάκια σε ροδέλες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

150 γρ. ανθότυρο σπασμένο

200 γρ. μανούρι σπασμένο

2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

2 φλιτζ. γάλα

αλάτι, πιπέρι

Για το pesto

4 φλιτζ. φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού

3 κ.σ. κουκουνάρι

½ φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. αλάτι

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μούλτι όλα μαζί τα υλικά για το pesto, ξεκινώντας πρώτα από τον βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά. Αλατίζουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα κολοκυθάκια να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τα αβγά και το γάλα με το σύρμα, μέχρι να πάρουμε έναν βελούδινο χυλό. Προσθέτουμε τα τυριά, αλάτι και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε ένα μέτριο χαμηλό ταψί (θέλουμε η πίτα να βγει λεπτή σαν πίτσα) απλώνουμε στη βάση τα κολοκυθάκια. Πάνω τους μοιράζουμε 3-4 κ.σ. από το pesto.

Προσθέτουμε τον χυλό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40' περίπου ή μέχρι να ροδίσει.

Tip

Για πιο νόστιμη και τραγανή κρούστα, στη μέση του ψησίματος προσθέτουμε στην επιφάνεια της πίτας μερικά κυβάκια βούτυρο αγελάδος.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.