ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα με Κοτόπουλο και τα Λαχανικά του Καλοκαιριού

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Υλικά

1 στήθος κοτόπουλου σε μπουκιές ή μισό ξεκοκαλισμένο βραστό κοτόπουλο

1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες

1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες

2 μεγάλα κολοκυθάκια σε κυβάκια

2 μέτριες μελιτζάνες σε κυβάκια

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 ματσάκια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ρίγανη

200 γρ. τριμμένο ρεγκάτο

2 αυγά

2 κ.γλ. πάπρικα

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

επιπλέον ελαιόλαδο για το φύλλο

Για το φύλλο

6 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. κοφτή αλάτι

½ φλιτζ. λιωμένη μαργαρίνη

½ φλιτζ. γιαούρτι

νερό χλιαρό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.

Ρίχνουμε την πάπρικα και την ντομάτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της ντομάτας.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον βασιλικό, τη ρίγανη, τα αυγά και το τυρί και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη, το γιαούρτι και λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη, που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 1 ώρα και την ανοίγουμε σε 4 φύλλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Λαδώνουμε ένα αλουμινένιο χαμηλό ταψί και στρώνουμε λαδωμένα και τσαλακωμένα τα δύο φύλλα. Απλώνουμε πάνω τους τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.

Με τον ίδιο τρόπο σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα, φτιάχνουμε κι έναν ωραίο κόθρο, λαδώνουμε, ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό και ψήνουμε για 1 ώρα.

Tip

Αν βάλετε έτοιμο φύλλο, προτιμήστε κουρού. Από λαχανικά, βάζουμε ό,τι μας αρέσει και ό,τι έχουμε στο ψυγείο.

Επίσης...

Κοτόπουλο με Σάλτσα Δυόσμου

Το κοτόπουλο φιλέτο είναι μεγάλος φίλος κάθε δίαιτας, αρκεί να το ψήσουμε σωστά και όχι υπερβολικά, ώστε να διατηρηθεί νόστιμο και ζουμερό.

Πιτούλες με Κοτόπουλο, Μελιτζάνες και Γιαούρτι

Ένα σπιτικό σουβλάκι κοτόπουλο που γίνεται το ίδιο απολαυστικό και σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοτόπουλο και Μπριάμ "Δύο σε Ένα"

Ελαφρύ κοτόπουλο, που συνδυάζει με ένα ανακάτεμα δύο μεγάλες αγάπες: το μπριάμ και το κοτόπουλο στο φούρνο.

Κοτόπουλο Ριγανάτο με Φέτα

Το κοτόπουλο μαγειρεμένο μέσα σε ελάχιστα λεπτά με τα υλικά που δε σε απογοητεύουν ποτέ.

Κοτόπουλο με Χυμό από Ρόδι και Γλυκοπατάτα

Ένα κοτόπουλο που μυρίζει γιορτή και ζεστά αρώματα.

Χυλοπίτες με Μανιτάρια και Κοτόπουλο

Ένας τρόπος να μεταμορφώσεις τις παραδοσιακές χυλοπίτες με κοτόπουλο σε πλούσιο, γιορτινό και ελκυστικό πιάτο.

Συκωτάκια Κοτόπουλου με Κυδώνια

Το πορτοκάλι και το κύμινο έρχονται να κάνουν το θαύμα τους και να δώσουν επιπλέον άρωμα στον συνδυασμό συκωτάκια - κυδώνι.

Kασιώτικο Πιλάφι με Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξεις κασιώτικο πιλάφι με κοτόπουλο.

Γαλοπούλα Γεμιστή με Δαμάσκηνα και Κάστανα

Σε ένα τουλάχιστον από τα γιορτινά τραπέζια μας θα τη φτιάξουμε, εστιάζοντας... στη γέμιση.

Κόκορας Κρασάτος

Δεν αγαπούν όλοι τη γαλοπούλα. Ο κόκορας είναι η ιδανική εναλλακτική.

Ρύζι-Τούρτα με Γέμιση Γαλοπούλας

Με αυτή την πεντανόστιμη συνταγή έχουμε δύο σε ένα: το συνοδευτικό ρύζι με όλη τη γεύση της γέμισης και μια ωραία παρουσία στο τραπέζι.

Τηγανιά με Κοτόπουλο, Πιπεριές και Γραβιέρα

Η γραβιέρα με το κοτόπουλο και τις χρωματιστές πιπεριές είναι ένας συνδυασμός γεμάτος άρωμα και αρκετά πονηρός.