ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πιπερόπιτα "Κορόνα"

ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ ΚΟΡΟΝΑ

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

2 πιπεριές κέρατο, 2 πράσινες, 2 κόκκινες & 2 κίτρινες, όλες κομμένες σε μπαστουνάκια

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

300 γρ. φέτα τριμμένη

300 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα

2 αυγά

λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε 5 κ.σ. ελαιόλαδο τις πιπεριές μαζί με το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και το σκόρδο, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς οι πιπεριές και το κρεμμύδι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τις πιπεριές με τα τυριά, το πιπέρι, τον μαϊντανό και τα αυγά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Λαδώνουμε καλά τη στρογγυλή φόρμα του κέικ με την τρύπα. Παίρνουμε τα φύλλα και τα λαδώνουμε ένα ένα χωριστά πριν τα τοποθετήσουμε στη φόρμα. Απλώνουμε το μισό πακέτο φύλλα, τοποθετώντας το καθένα σε όλη την επιφάνεια της φόρμας, αγνοώντας την τρύπα (θα τη σκεπάζουμε όπως θα πέφτει το κάθε φύλλο).

Ρίχνουμε και τη γέμιση και την ισιώνουμε ομοιόμορφα. Με ένα ψαλίδι κόβουμε ακτινωτά το φύλλο που καλύπτει την τρύπα και σκεπάζουμε τη γέμιση.

Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα στη μέση, μακρόστενα, τα λαδώνουμε και, τοποθετώντας τα πατσαβουριαστά, καλύπτουμε την επιφάνεια, σπρώχνοντας τις άκρες με το πινέλο, να μπουν μέσα στα τοιχώματα της φόρμας.

Ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο.

Tip

Mπορούμε να εμπλουτίσουμε τη γέμιση με ψιλοκομμένο ζαμπόν, βραστό κοτόπουλο ή λουκάνικο.

Επίσης...

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.

Σουφλέ με Καρότο και Πορτοκάλι

Φινετσάτο και αέρινο, αξίζει να το φας μόλις βγει από τον φούρνο, πριν ξεφουσκώσει.

Η Ντοματόσουπα

Ταιριάζει το δροσερό και το ζεστό με το μαγικό άρωμα της ντομάτας.

Πουρές Φούρνου με Λαχανικά

Η συνταγή για πουρέ φούρνου με λαχανικά.