ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πιπερόπιτα "Κορόνα"

ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ ΚΟΡΟΝΑ

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

2 πιπεριές κέρατο, 2 πράσινες, 2 κόκκινες & 2 κίτρινες, όλες κομμένες σε μπαστουνάκια

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

300 γρ. φέτα τριμμένη

300 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα

2 αυγά

λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε 5 κ.σ. ελαιόλαδο τις πιπεριές μαζί με το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και το σκόρδο, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς οι πιπεριές και το κρεμμύδι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τις πιπεριές με τα τυριά, το πιπέρι, τον μαϊντανό και τα αυγά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Λαδώνουμε καλά τη στρογγυλή φόρμα του κέικ με την τρύπα. Παίρνουμε τα φύλλα και τα λαδώνουμε ένα ένα χωριστά πριν τα τοποθετήσουμε στη φόρμα. Απλώνουμε το μισό πακέτο φύλλα, τοποθετώντας το καθένα σε όλη την επιφάνεια της φόρμας, αγνοώντας την τρύπα (θα τη σκεπάζουμε όπως θα πέφτει το κάθε φύλλο).

Ρίχνουμε και τη γέμιση και την ισιώνουμε ομοιόμορφα. Με ένα ψαλίδι κόβουμε ακτινωτά το φύλλο που καλύπτει την τρύπα και σκεπάζουμε τη γέμιση.

Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα στη μέση, μακρόστενα, τα λαδώνουμε και, τοποθετώντας τα πατσαβουριαστά, καλύπτουμε την επιφάνεια, σπρώχνοντας τις άκρες με το πινέλο, να μπουν μέσα στα τοιχώματα της φόρμας.

Ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο.

Tip

Mπορούμε να εμπλουτίσουμε τη γέμιση με ψιλοκομμένο ζαμπόν, βραστό κοτόπουλο ή λουκάνικο.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.