ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζανόπιτα

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ

Υλικά

Υλικά για 6-8 άτομα

4 χειροποίητα φύλλα

4 μακρόστενες μελιτζάνες σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.γλ. ρίγανη

2 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα & κασέρι τριμμένα (ή μανούρι, ανθότυρο, φέτα)

2 αυγά

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τις μελιτζάνες με το κρεμμύδι, αφού τις αλατίσουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν (αν διαλυθούν στο ψήσιμο, δεν μας πειράζει καθόλου). Προς το τέλος προσθέτουμε και το σκόρδο.

Κατεβάζουμε τις μελιτζάνες από τη φωτιά, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και, όπως είναι στο τηγάνι, τις ανακατεύουμε καλά με τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τα τυριά, τα αβγά και το πιπέρι.

Λαδώνουμε το ταψί, στρώνουμε τσαλακωμένα τα δυο φύλλα, απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, πάλι τσαλακωμένα, ακολουθώντας τις οδηγίες της Ντοματόπιτας.

Στη γεύση αυτής της πίτας πάντως ταιριάζει πολύ και το φύλλο κρούστας. Σε αυτή την περίπτωση βάζουμε 4 φύλλα επάνω και 4 κάτω, λαδώνοντάς τα καλά ένα ένα.

Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180°C, σε ζεστό φούρνο.

Tip

Μαζί με τα τυριά, μπορούμε να προσθέσουμε και μια ψιλοκομμένη ντοματούλα, χωρίς τη φλούδα και στυμμένη καλά, πιπεριές ή λίγη ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.