Follow us

Μακαρονάδα με Λεμόνι

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

Υλικά

450 γρ. σπαγγέτι

150 γρ. βούτυρο αγελάδος (αυστηρά)

2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

ξύσμα από 2 λεμόνια

χυμό από 1 λεμόνι

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

επιπλέον τυρί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε, αλλά κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Δεν θέλουμε να μαυρίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μισό λεπτό, μέχρι να μαραθεί. Δεν θέλουμε επίσης να μαυρίσει.

Ρίχνουμε το μισό ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε στο τηγάνι τα μακαρόνια μαζί με την παρμεζάνα και το νερό του βρασίματος. Όλο το μυστικό της επιτυχίας είναι σε αυτή τη φάση: δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα, έτσι ώστε η παρμεζάνα να λιώσει με το νερό και να φτιάξει μια κρεμώδη ζουμερή σάλτσα. Κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά, πριν στεγνώσει! Αν στεγνώσει, προσθέτουμε λίγο ακόμα νεράκι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε αμέσως, με επιπλέον τυρί, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα σε κάθε πιάτο.

Tip

Προαιρετικά, προσθέτουμε κάππαρη, μια καυτερή πιπερίτσα, φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό (στο τέλος). Την κάνουμε... Ελληνίδα αντικαθιστώντας την παρμεζάνα με ένα κρεμώδες ελληνικό τυρί, π.χ. κατίκι ή τσαλαφούτι.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.