Follow us

Πιπερόρυζο με Κατίκι Δομοκού

ΠΙΠΕΡΟΡΥΖΟ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ

Υλικά

300 γρ. ρύζι νυχάκι

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι

1 κ.γλ. ζάχαρη

4 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες

4 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες

7 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κιλά ώριμες ντομάτες περασμένες από το μπλέντερ

200 γρ. κατίκι Δομοκού

Εκτέλεση

Σε μια αντικολλητική κατά προτίμηση κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το ρύζι σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να δείχνει διαφανές, για 10' περίπου.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και τις ντομάτες.

Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και ψήνουμε μέχρι να βράσει το ρύζι, χωρίς όμως να λιώσει και να απορροφηθούν όλα τα υγρά του.

Ρίχνουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και με το καπάκι και αφήνουμε έτσι το ρύζι μας για ένα δεκάλεπτο προτού σερβίρουμε: έτσι, θα μείνει σπυρωτό.

Σε κάθε πιάτο σερβίρουμε πάνω από το ρύζι και μια κουταλιά κατίκι.

Tip

Βάζουμε όποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό μάς αρέσει: κύμινο, φρέσκια ρίγανη, βασιλικό ή δυόσμο. Ωραιότατο γίνεται και με πλιγούρι, κουσκούς ή κάποιο ψιλό ζυμαρικό, π.χ. μανέστρα.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.