ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Koτόπουλο με Λεμόνι Τουρσί

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΤΟΥΡΣΙ

Υλικά

Για το τουρσί

λεμόνια σε ποσότητα ανάλογη με το γυάλινο βάζο που θα γεμίσετε

αλάτι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

βραστό νερό

Για το κοτόπουλο

1 κοτόπουλο σε μερίδες

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια σε φέτες

3 ώριμες ντομάτες σε μικρά κυβάκια

1 κιλό πατάτες κυδωνάτες

4 καρότα σε χοντρές ροδέλες

1 φλιτζ. μαύρες ή πράσινες ελιές

2 λεμόνια τουρσί

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. κόλιανδρο ή μπαχάρι σε σκόνη

1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

1 ξύλο κανέλας

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το τουρσί: Βυθίζουμε για λίγο το βάζο σε νερό που βράζει, για να αποστειρωθεί. Το στεγνώνουμε καλά.

Κόβουμε τα λεμόνια με τη φλούδα τους εγκάρσια στα 4 και τα στριμώχνουμε έτσι ώστε να είναι πολύ πιεσμένα μεταξύ τους στο βάζο. Όσο γεμίζουμε, ρίχνουμε μπόλικο αλάτι στα κενά. Γεμίζουμε το βάζο μέχρι επάνω, το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε σε σκιερό μέρος ή στο ψυγείο για 10 μέρες, μέχρι να βγάλουν τα λεμόνια το ζουμί τους.

Γεμίζουμε μετά μέχρι επάνω το βάζο με βραστό νερό που έχουμε αφήσει να κρυώσει και με το ελαιόλαδο. Κλείνουμε ερμητικά και περιμένουμε άλλες 20 μέρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βάζουμε στο ταψί το κοτόπουλο, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις ελιές, τις πατάτες, τις ντομάτες, τα λεμόνια κομμένα σε μικρά κομμάτια, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Με τα χέρια μας ανακατεύουμε καλά, να ενοποιηθούν τα υλικά.

Ψήνουμε για 1½ ώρα περίπου, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να ροδίσει το φαγητό.

Τip

Στο Μαρόκο προσθέτουν και φρέσκο τριμμένο τζίντζερ και 1 κ.γλ. κουρκουμά, που ταιριάζουν εξαιρετικά!

Επίσης...

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Κοτόπουλο Κοκκινιστό με Μπαχάρι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κοκκινιστό κοτόπουλο με μπαχάρι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα, Νόστιμα Μπιφτέκια Κοτόπουλου

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Φιλέτο Κοτόπουλου με Σάλτσα Γκασπάτσο

Μία νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο με σάλτσα γκασπάτσο.

Κοτόπουλο με Γιαούρτι και Σαφράν

Πώς θα φτιάξετε ένα άψογο κοτόπουλο με γιαούρτι και σαφράν.

Σουβλάκια Κοτόπουλου με Μέλι και Μπαχαρικά

Έτσι όπως τα σερβίρουν σε πολλά tapas bar στη Βαρκελώνη.

Σουφλέ με Μπρόκολο, Πιπεριά και Καπνιστή Γαλοπούλα

Ένα σουφλέ στο οποίο χωράνε τα πάντα: Αλλαντικά, τυριά, λαχανικά, ακόμα και φαγητό που έχει περισσέψει.

Κοτόπουλο Tηγανιά

Η κλασική τηγανιά με χοιρινό θέλει πολύ μαγείρεμα. Με κοτόπουλο όμως γίνεται στο άψε σβήσε και μάλιστα πολύ πιο ελαφριά και υγιεινή.

Πικάτα Κοτόπουλου με Ντοματίνια και Ελιές

Μία έξοχη συνταγή για την ιταλική εκδοχή του αυστριακού σνίτσελ με ντοματίνα και ελιές.

Κεφτεδάκια Κοτόπουλου με Λιαστές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα κεφτεδάκια κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες.

Κοτόπουλο "Λουκούμι"

Πώς θα φτιάξετε μία υπέροχη συνταγή με κοτόπουλο.