ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κολοκύθια - Παπουτσάκια

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ

Υλικά

1 κιλό μέτρια κολοκυθάκια κομμένα στη μέση

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. κορν φλάουρ

1 φλιτζ. γάλα

2 φλιτζ. τριμμένο τυρί

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αδειάζουμε τα κολοκυθάκια από το εσωτερικό τους, φτιάχνοντας μικρά "σκαφάκια", και τα αλατίζουμε.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με αλάτι μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε την ψίχα των κολοκυθιών και σε δυνατή φωτιά συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το κορν φλάουρ με το κρύο γάλα και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, πιπέρι, τον άνηθο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε κάθε κολοκυθάκι με το μείγμα του τυριού και τα τοποθετούμε σε ταψί, το ένα κοντά στο άλλο. Προσθέτουμε προσεκτικά στον πάτο του ταψιού μισό ποτηράκι νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η γέμιση, για 45' περίπου.

Tip

Ταιριάζουν όλα τα τυριά, και τα κίτρινα και η φέτα, το μανούρι ή το ανθότυρο. Για πιο νόστιμο αποτέλεσμα, βάζουμε μείγμα από διαφορετικά τυριά.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.