ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πλιγούρι με Ψητά Λαχανικά

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

200 γρ. πλιγούρι

2 πιπεριές Φλωρίνης

2 πράσινες πιπεριές

2 κολοκύθια σε φέτες

2 μελιτζάνες φλάσκες σε φέτες

1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα

1 σκελίδα σκόρδο

2 ντομάτες σε ροδέλες

400 γρ. φέτα σπασμένη

1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. ελιές θρούμπες

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. ρίγανη

½ κ.γλ. πάπρικα γλυκιά

χυμό από 2 λεμόνια

ξύσμα από ½ λεμόνι

1 κ.γλ. μαραθόσπορο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ μουλιάζουμε για 3 ώρες το πλιγούρι μέσα σε ζεστό νερό μαζί με τον χυμό από το 1 λεμόνι.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Απλώνουμε στο ταψί τα λαχανικά, τα αλατίζουμε και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Τα ψήνουμε για 40'. (Γίνονται ακόμα πιο νόστιμα αν τα ψήσουμε στο μάτι της κουζίνας σε σχαροτήγανο, αλλά θέλουν περισσότερη ώρα, αφού δεν χωράνε όλα μαζί, και λίγο παραπάνω ελαιόλαδο)

Στραγγίζουμε το πλιγούρι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Ετοιμάζουμε τη σος χτυπώντας στο μούλτι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό του δεύτερου λεμονιού, το σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, τον μαραθόσπορο και αλάτι.

Ανακατεύουμε καλά το πλιγούρι με τις ελιές και 2 κ.σ. από τη σος. Απλώνουμε τα ψητά λαχανικά πάνω στο πλιγούρι, προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό και τη φέτα, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σος και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip

Αν βιαζόμαστε, αντικαθιστούμε το κανονικό πλιγούρι με το πολύ ψιλό, που μαλακώνει πιο γρήγορα, ή με κουσκούς.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.