Follow us

Burger με Τόνο Κονσέρβας

ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

Υλικά

2 συσκευασίες τόνο σε νερό

3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα

1 ντομάτα στυμμένη από τα ζουμάκια της και κομμένη σε κυβάκια

1 κ.γλ. μουστάρδα

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

½ κ.γλ. ρίγανη

χυμό από 1 λεμόνι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

ψωμάκια για μπέργκερ

μαγιονέζα

φύλλα από μαρούλι

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόνο από το νερό του και τον βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη φρυγανιά, τα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το λεμόνι και το ελαιόλαδο.

Ζυμώνουμε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και απλώνουμε στο καθένα ένα κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα και ένα φύλλο μαρουλιού.

Πλάθουμε μεγάλα μπέργκερ με το μείγμα του τόνου και τα βάζουμε ανάμεσα στα ψωμάκια.

Tip

Μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι αντί για φρέσκο, αλλά και άνηθο ή βασιλικό αντί για μαϊντανό.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.