ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτες με Αβοκάντο και Πατέ από Καπνιστό Τόνο

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ

Υλικά

2 συσκευασίες καπνιστό τόνο στραγγισμένο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι στραγγιστό

χυμό από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

1 ώριμο αβοκάντο σε φετάκια

ντοματίνια κομμένα στη μέση

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

ελαιόλαδο

αλάτι

λεμόνι

πίτες για σουβλάκι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μούλτι πρώτα τον τόνο με την κρέμα και το λεμόνι και, μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το κρεμμυδάκι.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Κάνουμε μια μικρή σαλάτα ανακατεύοντας το αβοκάντο, τα ντοματίνια, τον μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγο λεμόνι.

Ζεσταίνουμε τις πίτες για σουβλάκι, τις κόβουμε σε πλατιές λωρίδες και τις σερβίρουμε με το πατέ και τη σαλάτα.

Tip

Αντί για ταραμοσαλάτα, μια ιδανική αλοιφή που τρώγεται σκέτη, με λαχανικά ή παξιμαδάκια, πάνω σε ζεστό φρυγανισμένο ψωμί ή σε μια μπρουσκέτα, ενώ μπαίνει και σε ψωμάκι για σάντουιτς.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.