ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πολίτικη Πέστροφα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ

Υλικά

½ λάχανο

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

1 πράσινη πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη

3 καρότα τριμμένα

4 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένο

4 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

αλάτι

2 κ.σ. ξίδι

χυμό από 1 λεμόνι

ελαιόλαδο

1 συσκευασία φιλέτο πέστροφας

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το βάζουμε σε σουρωτήρι και το τρίβουμε για 5' με το χέρι μας μαζί με λίγο αλάτι, μέχρι να μαραθεί ελαφρά.

Το στύβουμε να φύγουν τα υγρά του.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το λάχανο, το καρότο, τις πιπεριές, το σέλινο, τον μαϊντανό και το σκόρδο μαζί με αλάτι, τον χυμό του λεμονιού, το ξίδι και 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να μαριναριστεί η σαλάτα.

Τη σερβίρουμε με την πέστροφα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια, με λίγο επιπλέον λεμόνι και ελαιόλαδο.


Tip

Το μόνο που λείπει για να γίνει η σαλάτα μας ένα κανονικό γεύμα είναι ένα φρεσκοφρυγανισμένο ψωμάκι.

Επίσης...

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.

Κολοκυθόπιτα σαν Πίτσα

Η πίτα που σου έρχεται πρώτη στο μυαλό, αφού ωραία κολοκυθάκια βρίσκεις όλο τον χρόνο και η ήπια γεύση τους ταιριάζει σε όλους.

Πολύχρωμη Πιπερόπιτα

Περισσότερο από κάθε άλλη πίτα συνδυάζει το γλυκό με το πικάντικο, σε έναν ήπιο συνδυασμό, που ταιριάζει σε όλα τα γούστα.

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.