ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πολίτικη Πέστροφα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ

Υλικά

½ λάχανο

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

1 πράσινη πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη

3 καρότα τριμμένα

4 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένο

4 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

αλάτι

2 κ.σ. ξίδι

χυμό από 1 λεμόνι

ελαιόλαδο

1 συσκευασία φιλέτο πέστροφας

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το βάζουμε σε σουρωτήρι και το τρίβουμε για 5' με το χέρι μας μαζί με λίγο αλάτι, μέχρι να μαραθεί ελαφρά.

Το στύβουμε να φύγουν τα υγρά του.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το λάχανο, το καρότο, τις πιπεριές, το σέλινο, τον μαϊντανό και το σκόρδο μαζί με αλάτι, τον χυμό του λεμονιού, το ξίδι και 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να μαριναριστεί η σαλάτα.

Τη σερβίρουμε με την πέστροφα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια, με λίγο επιπλέον λεμόνι και ελαιόλαδο.


Tip

Το μόνο που λείπει για να γίνει η σαλάτα μας ένα κανονικό γεύμα είναι ένα φρεσκοφρυγανισμένο ψωμάκι.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.