Follow us

Καβούρι με Μαραθόριζα και Σάλτσα Αγιολί

ΚΑΒΟΥΡΙ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ

Υλικά

2 μικρές κονσέρβες καβούρι

1 μαραθόριζα κομμένη σε πολύ λεπτές ροδέλες

1 μικρή καυτερή πιπεριά σε ροδελίτσες

2 καρδιές μαρουλιού σε μεγάλα κομμάτια

5 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες

χυμό από ½ λεμόνι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

κρακεράκια ή φρυγανιές για το σερβίρισμα

Για το αγιολί

2 κρόκους σε θερμοκρασία δωματίου

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

χυμό από ½ λεμόνι

1 κ.γλ. αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα το αγιολί: Χτυπάμε στο μούλτι τους κρόκους, το σκόρδο, το αλάτι και λίγο πιπέρι.

Σταδιακά, όπως στη μαγιονέζα, προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.

Στο τέλος προσθέτουμε και το λεμόνι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί. Ακόμα πιο διακριτικό και νόστιμο θα γίνει το αγιολί μας αν πρώτα βράσουμε το σκόρδο (3 σκελίδες) σε ένα μπρίκι για 15'.

Στραγγίζουμε το καβούρι από το νερό της κονσέρβας.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μαραθόριζα με την πιπερίτσα, το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Περιχύνουμε με λαδολέμονο, που το χτυπάμε μαζί με λίγο αλάτι.

Σε μπολ ανακατεύουμε απαλά το καβούρι με το αγιολί και σερβίρουμε μαζί με τα λαχανικά και στο πλάι τα κρακεράκια.

Tip

Μπορούμε να ετοιμάσουμε το αγιολί από την προηγούμενη μέρα. Διατηρείται άνετα μία εβδομάδα στο ψυγείο. Αν μας κόψει, το χτυπάμε με 1 κ.σ. έτοιμη μαγιονέζα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.