ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καβούρι με Μαραθόριζα και Σάλτσα Αγιολί

ΚΑΒΟΥΡΙ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ

Υλικά

2 μικρές κονσέρβες καβούρι

1 μαραθόριζα κομμένη σε πολύ λεπτές ροδέλες

1 μικρή καυτερή πιπεριά σε ροδελίτσες

2 καρδιές μαρουλιού σε μεγάλα κομμάτια

5 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες

χυμό από ½ λεμόνι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

κρακεράκια ή φρυγανιές για το σερβίρισμα

Για το αγιολί

2 κρόκους σε θερμοκρασία δωματίου

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

χυμό από ½ λεμόνι

1 κ.γλ. αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα το αγιολί: Χτυπάμε στο μούλτι τους κρόκους, το σκόρδο, το αλάτι και λίγο πιπέρι.

Σταδιακά, όπως στη μαγιονέζα, προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.

Στο τέλος προσθέτουμε και το λεμόνι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί. Ακόμα πιο διακριτικό και νόστιμο θα γίνει το αγιολί μας αν πρώτα βράσουμε το σκόρδο (3 σκελίδες) σε ένα μπρίκι για 15'.

Στραγγίζουμε το καβούρι από το νερό της κονσέρβας.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μαραθόριζα με την πιπερίτσα, το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Περιχύνουμε με λαδολέμονο, που το χτυπάμε μαζί με λίγο αλάτι.

Σε μπολ ανακατεύουμε απαλά το καβούρι με το αγιολί και σερβίρουμε μαζί με τα λαχανικά και στο πλάι τα κρακεράκια.

Tip

Μπορούμε να ετοιμάσουμε το αγιολί από την προηγούμενη μέρα. Διατηρείται άνετα μία εβδομάδα στο ψυγείο. Αν μας κόψει, το χτυπάμε με 1 κ.σ. έτοιμη μαγιονέζα.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.