ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γουακαμόλε με Φασόλια

ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

2 ώριμα αβοκάντο σε κυβάκια

χυμό από 1 λάιμ

1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

10 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1½ κονσέρβα κόκκινα φασόλια (kidney)

πιπέρι, αλάτι

6 μέτριες αραβικές πίτες

Εκτέλεση

Λιώνουμε στο μούλτι τα αβοκάντο, τον μισό μαϊντανό, το κρεμμύδι, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τον χυμό λάιμ (γίνεται απείρως νοστιμότερο αν έχουμε την υπομονή να το κάνουμε στο χέρι με ένα πιρούνι: τα μικρά κομματάκια που μένουν ολόκληρα κάνουν όλη τη διαφορά!).

Στραγγίζουμε τα φασόλια, τα ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση με άφθονο νερό και τα στραγγίζουμε πάλι.

Σε μπολάκι τα ανακατεύουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και το σκόρδο. Ύστερα, προσεχτικά για να μη λιώσουν, τα ενσωματώνουμε στο γουακαμόλε.

Πάνω σε κάθε πιτούλα μοιράζουμε το γουακαμόλε με τα φασόλια, τα ντοματίνια, τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό και, αν θέλουμε, λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού.

Τip

Αντί για αραβικές πίτες, μπορούμε να το σερβίρουμε με τορτίγιες, αφού το φαγητό φλερτάρει έντονα με το Μεξικό.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.