ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ταλιατέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Σολομού

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΛΟΜΟΥ

Υλικά

500 γρ. ταλιατέλες

400 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

ξύσμα από 1 λεμόνι

400 γρ. φρέσκο σπανάκι

200 γρ. τυρί κρέμα

2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Βράστε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τις. Κρατήστε μισό φλιτζάνι από το νερό τους για τη σάλτσα.

Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού.

Προσθέστε το φιλέτο του σολομού, κομμένο σε μικρότερα κομμάτια. Αλατίστε και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 3'-4'.

Προσθέστε το τυρί κρέμα, το νερό από τα ζυμαρικά και το σπανάκι.

Αφήστε για 2' στη φωτιά, προσθέστε τις ταλιατέλες, ανακατέψτε και σερβίρετε πασπαλίζοντας τα πιάτα με τον άνηθο και την τριμμένη παρμεζάνα.

Tip

Διαλέξτε τρυφερό σπανάκι, που δεν χρειάζεται πολύ μαγείρεμα.

Επίσης...

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.

Παστίτσιο Νηστίσιμο με Καρύδι

Η συνταγή για ένα διαφορετικό, νηστίσιμο παστίτσιο με καρύδι.