ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Dumplings με Μοσχαρίσιο Κιμά στον Ατμό

ΝΤΑΜΠΛΙΝΓΚΣ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΜΕ ΚΙΜΑ

Υλικά

2 πακέτα φύλλα gyoza

350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά σούπας πάστα σκόρδου

1 κουταλιά σούπας πάστα τζίντζερ

2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας

1 κουταλία σούπας σάλτσα στρειδιού

1 κουταλιά σούπας σησαμέλαιο

2 κουταλιές σούπας σάκε ή ρυζόκρασο

λίγο νερό

1 καλάθι μπαμπού

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τα φύλλα gyoza. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τα μυρωδικά, τις σάλτσες, το σησαμέλαιο και το σάκε ή το ρυζόκρασο.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο 30 λεπτά για να μαριναριστεί ο κιμάς.

Σε κάθε φύλλο gyoza βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση και τυλίγουμε σε μισοφέγγαρο κολλώντας με λίγο νερό.

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα μικρότερης διαμέτρου από το μπαμπού καλάθι με νερό και μόλις πάρει βράση βγάζουμε το καπάκι της και τοποθετούμε επάνω το καλάθι μπαμπού, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει τα dumplings.

Άτμίζουμε για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε με σάλτσα σόγιας στην οποία έχουμε προσθέσει προαιρετικά λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.

Επίσης...

Τηγανιά με Λουκάνικο, Πατάτες και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Πώς θα φτιάξεις τηγανιά με λουκάνικο, πατάτες και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Μοσχαράκι και Χοιρινό Μαζί

Η συνταγή για μοσχαράκι και χοιρινό μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γιουβαρλάκια Κοκκινιστά

Η συνταγή για γιουβαρλάκια κοκκινιστά.

Μελιτζάνες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις μελιτζάνες με κιμά.

Γαλοπούλα Γεμιστή

Η συνταγή για γεμιστή γαλοπούλα.

Κατσικάκι Φρικασέ

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι φρικασέ.

Ζαμπονοπατατόπιτα

Πώς θα φτιάξεις ζαμπονοπατατόπιτα.

Λαγός Λαδορίγανη στο Φούρνο

Η συνταγή για λαγό λαδορίγανη στο φούρνο.

Εύκολη Κρεατόπιτα

Η συνταγή για μία εύκολη και νόστιμη κρεατόπιτα.

Στιφάδο

Αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για μοσχάρι στιφάδο.

Σπετζοφάι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο σπετζοφάι.

Εύκολη Κιμαδόπιτα

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη και εύκολη κιμαδόπιτα.