ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Dumplings με Μοσχαρίσιο Κιμά στον Ατμό

ΝΤΑΜΠΛΙΝΓΚΣ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΜΕ ΚΙΜΑ

Υλικά

2 πακέτα φύλλα gyoza

350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά σούπας πάστα σκόρδου

1 κουταλιά σούπας πάστα τζίντζερ

2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας

1 κουταλία σούπας σάλτσα στρειδιού

1 κουταλιά σούπας σησαμέλαιο

2 κουταλιές σούπας σάκε ή ρυζόκρασο

λίγο νερό

1 καλάθι μπαμπού

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τα φύλλα gyoza. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τα μυρωδικά, τις σάλτσες, το σησαμέλαιο και το σάκε ή το ρυζόκρασο.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο 30 λεπτά για να μαριναριστεί ο κιμάς.

Σε κάθε φύλλο gyoza βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση και τυλίγουμε σε μισοφέγγαρο κολλώντας με λίγο νερό.

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα μικρότερης διαμέτρου από το μπαμπού καλάθι με νερό και μόλις πάρει βράση βγάζουμε το καπάκι της και τοποθετούμε επάνω το καλάθι μπαμπού, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει τα dumplings.

Άτμίζουμε για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε με σάλτσα σόγιας στην οποία έχουμε προσθέσει προαιρετικά λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.

Επίσης...

Juicy Lucy

Η συνταγή για το ίσως θρυλικότερο αμερικάνικο burger.

Burger Al Mercato

Η συνταγή για ένα από τα πιο νόστιμα burger που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κεφτεδάκια με Ρύζι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με ρύζι.

Γιουβαρλάκια Κατσαρόλας με Πατάτες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια κατσαρόλας με πατάτες.

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Πιλάφι με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο πιλάφι με κιμά στο φούρνο.

Μαρμελάδα Μπέικον με Bourbon

Η συνταγή για την πολύ ιδιαίτερη αλλά πεντανόστιμη μαρμελάδα με μπέικον και αμερικανικό ουίσκι.

Το Επικό Cheeseburger

Μία επική συνταγή για το καλύτερο cheeseburger που θα φτιάξεις ποτέ.

Σπαγγέτι Μπολονέζ του Quentin Tarantino

Ποιος δεν θα ήθελε μερικούς αιματοβαμμένους κεφτέδες με μακαρόνια στο πιάτο του;

Κριθαρότο με Αρακά και Απάκι

Το απάκι και το σύγκλινο είναι δυο εξαιρετικά ελληνικά αλλαντικά, που χάρη στο κάπνισμα και στα βότανα με τα οποία αρωματίζονται δίνουν έντονη νοστιμιά στη μαγειρική.

Ρολό Γεμιστό με Σουσάμι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γεμιστό ρολό με σουσάμι.