ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κοχύλια Φούρνου με Μανιτάρια και Κιμά

ΚΟΧΥΛΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑ

Υλικά

500 γρ. μεγάλα κοχύλια

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

500 γρ. μανιτάρια

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο

ελαιόλαδο

½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

250 ml κρέμα γάλακτος

αλάτι, πιπέρι

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ

50 γρ. αλεύρι

50 γρ. βούτυρο

½ λίτρο γάλα

2 αυγά

Εκτέλεση

Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τα.

Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον κιμά. Αφήστε τα για 15' σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει ο κιμάς.

Ρίξτε μετά τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, μαγειρέψτε για άλλα 5', αλατοπιπερώστε, ρίξτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε με την κρέμα γάλακτος.

Ετοιμάστε την μπεσαμέλ: Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και μετά ρίξτε το αλεύρι, ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά και ρίξτε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει το μείγμα.

Αφήστε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέστε τους κρόκους, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.

Χτυπήστε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα και ανακατέψτε με τα βρασμένα ζυμαρικά. Βάλτε τα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίξτε το μείγμα με τον σοταρισμένο κιμά και τα μανιτάρια και σκεπάστε με την μπεσαμέλ.

Πασπαλίστε με την παρμεζάνα και ψήστε στους 180°C για 40'.

Tip

Δοκιμάστε το και με μεγάλα ριγκατόνι ή χοντρό μακαρόνι.

Επίσης...

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.