ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σουφλέ με Σπανάκι και Τυριά

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Υλικά

500 γρ. σπανάκι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

250 γρ. ανθότυρο

150 γρ. φέτα

50 γρ. βούτυρο

50 γρ. αλεύρι

½ λίτρο γάλα

2 αυγά

Εκτέλεση

Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σπανάκι σε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις μαραθούν, κατεβάστε από τη φωτιά, αλατίστε και ρίξτε τον άνηθο.

Τρίψτε το ανθότυρο και τη φέτα και ρίξτε τα στο σοταρισμένο σπανάκι. Ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.

Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και μετά ρίξτε το αλεύρι, ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά και ρίξτε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει το μείγμα.

Αλατίστε και αφήστε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ρίξτε τους κρόκους στην μπεσαμέλ και ανακατέψτε.

Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ενώστε την μπεσαμέλ με το σοταρισμένο σπανάκι και μετά με τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις, για να μη χάσει τον αέρα της.

Αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10' και μετά στους 180°C για άλλα 25'.

Σερβίρετε το σουφλέ αμέσως μόλις το βγάλετε από τον φούρνο.

Tip

Μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου όσο ψήνεται το σουφλέ, για να μη χάσει τον όγκο του.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.