ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ψαρονέφρι με Σάλτσα Μουστάρδας

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Υλικά

2 ψαρονέφρια (από 300 γρ. περίπου το καθένα)

1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

250 γρ. μανιτάρια σε φέτες

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

125 ml χυμό πορτοκαλιού

200 ml κρέμα γάλακτος

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη μαρινάδα για το κρέας: Ανακατέψτε σε ένα μπολ ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, τον χυμό πορτοκαλιού, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Κόψτε τα ψαρονέφρια σε φέτες και βάλτε τα σε ένα μπολ. Περιχύστε τα με τη μαρινάδα και αφήστε τα για 1 ώρα στο ψυγείο.

Βάλτε σε αντικολλητικό τηγάνι 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Στραγγίξτε το ψαρονέφρι από τη μαρινάδα και ρίξτε το στο τηγάνι με τα κρεμμύδια. Σοτάρετέ το και από τις δύο πλευρές για λίγα λεπτά και μετά προσθέστε τα μανιτάρια.

Αφήστε τα να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίξτε τη μαρινάδα στο τηγάνι.

Αλατίστε και αφήστε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαγειρευτεί το ψαρονέφρι.

Προσθέστε στο τέλος την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Συνοδέψτε με πατάτες τηγανητές ή πουρέ.

Tip

Η μουστάρδα είναι από τα βασικά υλικά σε κάθε μαρινάδα. Δοκιμάστε τη και σε μαρινάδες για λαχανικά που θα ψήσετε στον φούρνο ή στη σχάρα.

Επίσης...

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.

Πανσέτα Χοιρινή Ρολό

Η συνταγή για πανσέτα χοιρινή ρολό.

Μοσχαρίσιες Μπριζόλες με Μανιτάρια στο Χαρτί

Μία άψογη συνταγή για μοσχαρίσιες μπριζόλες με μανιτάρια.

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.

Το Burger του Oktoberfest

Η συνταγή για ένα υπέροχο burger που ταιριάζει τέλεια με μπύρα.