ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σαλάτα με Καραμελωμένα Μανιτάρια και Κινόα

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ

Υλικά

500 γρ. ανάμεικτα φρέσκα μανιτάρια (σαμπινιόν, πλευρώτους, πορτομπέλο)

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 σφηνάκι μπράντι ή λευκό κρασί

200 γρ. βρασμένη κινόα

200 γρ. ανάμεικτα τρυφερά σαλατικά

ελαιόλαδο

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. μουστάρδα

100 γρ. φλοίδες παρμεζάνας

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και σοτάρετέ τα σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Αλατοπιπερώστε τα και αφήστε τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν.

Σβήστε με το μπράντι ή το κρασί και μετά ρίξτε το μέλι και τη μουστάρδα.

Ανακατέψτε και κατεβάστε το τηγάνι από την εστία.

Βάλτε τα σαλατικά σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια πιατέλα, ρίξτε την κινόα και τα καραμελωμένα μανιτάρια και γαρνίρετε με τις φλοίδες παρμεζάνας.

Tip

Σοτάρετε τα μανιτάρια σε ένα αρκετά μεγάλο σκεύος, για να μαγειρευτούν γρήγορα και να μη χάσουν τους χυμούς τους.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.