ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αρωματική Μανιταρόσουπα

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ

Υλικά

250 γρ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια

250 γρ. πορτομπέλο

50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια (κανθαρέλες, βασιλομανίταρα)

3 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

2 πράσα ψιλοκομμένα, το άσπρο μέρος μόνο

1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους

1 σφηνάκι μπράντι

1½ λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

2 κ.σ. ψιλοκομένο άνηθο

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

3-4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

100 ml γάλα

1 κ.σ. κορν φλάουρ

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκέψτε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Αφήστε τα τουλάχιστον για 1 ώρα να μαλακώσουν. Βγάλτε τα από το νερό και ψιλοκόψτε τα.

Περάστε το νερό στο οποίο μούσκεψαν από ένα λεπτό σουρωτήρι ή φίλτρο του καφέ και κρατήστε το για το μαγείρεμα.

Σκουπίστε με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας τα φρέσκα μανιτάρια και τα πορτομπέλο και ψιλοκόψτε τα. Βάλτε στην κατσαρόλα 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα πράσα και τα φρέσκα μανιτάρια.

Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα, και μετά ρίξτε τα στραγγισμένα μανιτάρια και το μπράντι.

Αφήστε τα για 2'-3' σε δυνατή φωτιά και ρίξτε στην κατσαρόλα την πατάτα, τον ζωμό και το νερό των μανιταριών.

Αλατοπιπερώστε και βράστε σε μέτρια φωτιά για 30'.

Ανακατέψτε το γάλα με το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού και ρίξτε το μίγμα στη σούπα. Ανακατέψτε και αφήστε τη σούπα να πάρει μια βράση. Βάλτε σε κάθε πιάτο λίγη παρμεζάνα και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε.

Tip

Τρίψτε τα αποξηραμένα μανιτάρια στο μπλέντερ, να γίνουν σκόνη, και απλώς προσθέστε τα με τα υπόλοιπα υλικά στη σούπα.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.