ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ριζότο με Ποικιλία Μανιταριών

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

400 γρ. ρύζι αρμπόριο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

250 γρ. φρέσκα μανιτάρια

30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

1 σφηνάκι μπράντι

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γλ. ξερό

750 ml ζωμό κοτόπουλου

3 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. τυρί κρέμα

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκέψτε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό για μισή ώρα περίπου.

Στραγγίξτε τα και κρατήστε το νερό όπου τα μουσκέψατε για το ριζότο.

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο βούτυρο, προσθέστε τα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες και το ρύζι. Ανακατέψτε, σβήστε με το μπράντι και περιμένετε 2'-3' σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέστε στη συνέχεια τα μουσκεμένα μανιτάρια, το νερό στο οποίο τα μουσκέψατε και τον ζωμό του κοτόπουλου σταδιακά. Ανακατέψτε, ρίξτε το θυμάρι, αλατοπιπερώστε και αφήστε 15'-17' λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Μόλις μαγειρευτεί το ριζότο, προσθέστε το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Tip

Βασιλομανίταρα και πορτσίνι είναι η ελληνική και η ιταλική ονομασία αντίστοιχα για το ίδιο μανιτάρι.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.