Follow us

Γεμιστά Ψωμάκια με Μανιτάρια και Γραβιέρα

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με γραβιέρα και μανιτάρια.

ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Υλικά

6 ατομικά ψωμάκια για μπέργκερ

500 γρ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 σφηνάκι μπράντι

250 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

ελαιόλαδο

2 κ.σ. αλεύρι

1 κ.γλ. ανάμεικτα ξερά μυρωδικά (θυμάρι, δεντρολίβανο, βασιλικό)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, πασπαλίστε με το αλεύρι και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2'-3'.

Σβήστε με το μπράντι, ρίξτε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Προσθέστε μετά την κρέμα γάλακτος και τη μισή ποσότητα παρμεζάνας και ανακατέψτε.

Σκάψτε τα ψωμάκια από την επάνω πλευρά και μοιράστε στο εσωτερικό τους το μείγμα των μανιταριών.

Πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15' και σερβίρετε.

Tip

Εντυπωσιακό και πεντανόστιμο ορεκτικό για ένα κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.